Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Hoe werkt Amazon Prime Video?

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is een premium abonnement-streamingservice die Prime-leden een uitgebreide verzameling tv-shows en films biedt - allemaal met het gemak om op één plek te vinden, zonder extra kosten voor een Prime-lidmaatschap.

  • Inbegrepen bij Prime: bekijk duizenden populaire films en tv-shows, waaronder veelgeprezen Amazon Originals en exclusieve producten zoals Good Omens, The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel, Homecoming en American Gods. Allemaal onderdeel van Prime Video, dat nu beschikbaar is in meer dan 200 landen wereldwijd.
  • Directe toegang: bekijk waar en wanneer u maar wilt met de Prime Video-app op tv's, mobiele apparaten, Amazon Fire TV, Fire TV Stick, Fire-tablets, gameconsoles, Apple TV en nu de XS4ALL tv-ontvanger.
  • Verbeterde ervaringen: haal het meeste uit elke weergave met content die compatibel is met High Dynamic Range (HDR). Ga achter de schermen van uw favoriete films en tv-programma's met exclusieve X-Ray-toegang, mogelijk gemaakt door IMDb. Overal kijken met mobiele en tablet-downloads voor offline weergave.

Hoe werkt het?

Om Prime Video via XS4ALL te bekijken, heeft u Televisie van XS4ALL, de juiste tv-ontvanger (Arcadyan 2260 of Arris 2952) en een Amazon Prime-lidmaatschap nodig. U kunt zich registreren op de website van Amazon. Daarna kunt u inloggen bij de Prime Video app via de tv-ontvanger. Dit kan op 3 manieren: via kanaal 203, via het tv-menu On Demand of via Apps op TV.

De Amazon Prime Video app zal voor 9 december 2019 beschikbaar zijn voor bestaande klanten die Televisie van XS4ALL afnemen met de tv-ontvangers Arcadyan 2260 en Arris 2952. In 2020 is de dienst ook beschikbaar op de nieuwe 4K tv-ontvangers (Arris 5202) van XS4ALL.

Wat kost Amazon Prime Video?

Om Prime te gebruiken kun u een jaarabonnement afsluiten of u betaalt per maand. Als u per maand betaalt dan kost dat € 5,99 per maand. Voor een jaarabonnement betaalt u € 49 per jaar. Sowieso kunt u  Prime eerst 30 dagen gratis proberen, in die periode kunt u uw abonnement nog gratis annuleren.

Wat is het verschil tussen Amazon Prime Video en Netflix?

Het verschil tussen deze twee streamingdiensten zit hem echt op de content. Bij Netflix heb je unieke Netflix Original content. Bij Amazon Prime Video heb je unieke Amazon Originals

Welke content is te zien op Amazon Prime video?

De content van Amazon Prime Video is beschikbaar voor Jong en Oud. Hierbij zijn er een aantal Amazon Originals beschikbaar maar van andere productiemaatschappijen. De bekende titels zijn Jack Ryan, The Grand Tour en Marvelous Mrs. Maisel. Maar ook bijvoorbeeld The Office en Downton Abby.

Op welke tv-ontvanger is Amazon Prime Video beschikbaar?

De tv-ontvangers waar u op dit moment Amazon Prime Video op kunt bekijken zijn de Arcadyan 2260 en de Arris 2952. De meeste XS4ALL-klanten beschikken over deze tv-ontvangers.

Waarom is dit niet beschikbaar op de nieuwste tv-ontvanger?

Door capaciteit bij Amazon kunnen we de Amazon Prime Video app op de nieuwe tv-ontvanger pas vanaf volgend jaar bouwen. We verwachten om de app op de nieuwe app begin Q2 2020 aan te kunnen bieden.

Is de content in HD beschikbaar?

De meeste content is in HD beschikbaar. Amazon Prime Video heeft ook een aantal oude titels, waarbij de kwaliteit minder dan HD is.

Ik heb geen toegang tot mijn Amazon Prime Video account

Heeft u problemen met de Amazon Prime Video account zoals problemen met betalen of pincode, neem dan contact op met de helpdesk van Amazon.

Ga naar primevideo.com/help/contact-us voor contact of hulp online.

Hoe kan ik gebruik maken van Prime Video via de tv-ontvanger?

Dit kan op de volgende manieren:

  1. Via kanaal 203 op de tv-ontvangera.
  2. Via menu – On Demand.
  3. Via menu – Apps op TV

Heb ik overal Nederlandse ondertiteling?

De meeste content is voorzien van Nederlandse ondertiteling. Er wordt gekeken naar meest populaire content, en daar wordt de ondertiteling voor gemaakt. Oude content en content die minder goed wordt bekeken, heeft (nog) geen Nederlandse ondertiteling.

Hoe kan ik mijn ondertiteling aanzetten?

Voordat u start met het bekijken van een content, heeft u linksboven de optie om de ondertitel aan te zetten en de taal te selecteren.

Hoe werkt het op mijn telefoon?

Op uw telefoon of tablet kunt u de Amazon Prime Video app downloaden. Hier kunt u inloggen met uw Prime gebruikersnaam en wachtwoord.

Kan ik Amazon Prime Video ook via Google Chromecast kijken?

Ja, dat kan. De Chromecast functionaliteit werkt.

Hoe zit het met opzeggen van Amazon Prime Video?

Het opzeggen van Amazon Prime Video gaat via uw instellingen op https://www.primevideo.com/.

Problemen bij het gebruik van de app via uw tv-ontvanger

De meeste problemen lost u op door de Amazon Prime Video app opnieuw op te starten.

Druk op de afstandsbediening op de terug-of de tv-knop. Hiermee sluit u de Prime Video app. Start daarna de app opnieuw op door naar kanaal 203 of via het menu naar On Demand te gaan.

Kwaliteit is bij het opstarten van de app slecht, wat nu?

De app moet in de eerste minuten eerst 'bufferen', hierdoor kan de kwaliteit van het beeld even minder zijn. Na enkele minuten is het beeld via de Amazon app weer van hoge kwaliteit.