Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Luisteren naar radio

Met Interactieve televisie kunt u ook naar de radio luisteren. U kiest tussen radio luisteren of TV-kijken. Tegelijkertijd radio luisteren en TV-kijken is niet mogelijk.

Radio luisteren via het TV-toestel:

Wisselen tussen TV‑kijken en radio luisteren:

Druk op [ RADIO ] om naar de laatst beluisterde radiozender te gaan en druk op [ TV ]  om naar het laatst bekeken TV-kanaal te gaan.

Een radiostation selecteren:

Druk op [ RADIO ] van uw afstandsbediening. Druk op [ GIDS ]. Er verschijnt nu een gids weergave in het televisie scherm. Kies vervolgens programma op een van de radio stations. Direct naar een radio station? Toets dan het gewenste zendernummer in.

Wanneer u de TV-ontvanger alleen op de televisie hebt aangesloten, luistert u radio via de speakers van uw televisie.

Wilt u liever radio-luisteren via uw stereo-installatie of Home Cinema Set? Klik dan hieronder voor meer uitleg.

Versterker of Home Cinema set aansluiten.

Versterker aansluiten

Het aansluiten van een versterker op de TV-ontvanger doet u op de volgende manier:

Sluit een audiokabel* aan op aansluitpunt of [AUDIO] van de TV-ontvanger. Sluit de andere uiteinden de rode en de witte pluggen aan op bijbehorende input audioaansluitpunten van de versterker. Deze input aansluitpunten kunnen de volgende benamingen hebben: AUX/CD/TAPE/TV/VCR/MD/DVD/DAT/TUNER. Kijk in de handleiding van de versterker voor meer informatie over de verschillende aansluitpunten.

U heeft nu de versterker aangesloten op de TV-ontvanger.

Heeft de versterker een optisch aansluitpunt of een HDMI aansluitpunt? Kijk dan bij het aansluiten van een Home Cinema Set. Dit gaat op dezelfde manier.

Home Cinema set aansluiten

Het aansluiten van een Home Cinema set op de TV-ontvanger kan op de volgende manieren:
  • Aansluiten via een HDMI-kabel. Haal de HDMI-kabel uit de TV-ontvanger en verbind deze met de Home Cinema Set. De televisie en Home Cinema Set zijn nu met elkaar verbonden. Pak een tweede HDMI-kabel* en verbind hiermee de Home Cinema Set met de TV-ontvanger.
  • Aansluiten via een optische kabel (S/PDIF)* kan door de optische kabel op het aansluitpunt [OPTICAL] te plaatsen van de TV-ontvanger. Sluit het uiteinde van de optische kabel aan op een vrije [OPTICAL] aansluitpunt van de Home Cinema Set. Raadpleeg de handleiding van de Home Cinema set voor meer informatie over het aansluiten via een optische kabel.

U heeft nu de Home Cinema set aangesloten op de TV-ontvanger.

Wilt u de Home Cinema set aansluiten met een audiokabel kijk dan bij het aansluitschema van de versterker. Dit gaat op dezelfde manier.

* Kabels zijn niet meegeleverd. Kijk in de webshop welke kabels beschikbaar zijn.