Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Veelgestelde vragen over HotSpots

Wat is Wi-Fi?

WiFi biedt toegang tot internetdiensten zonder kabels of draden. Dit draadloze internet werkt met de standaard WiFi-techniek, ook wel WLAN (Wireless Local Area Network) genoemd. Deze techniek transporteert digitale data via radiogolven van een zendstation naar een ontvanger met een WiFi-kaart. Het signaal is gecodeerd volgens het IEEE 802.11 protocol. Dit is een internationale norm voor het versturen van een digitaal signaal door de lucht. U kunt met WiFi dus overal in huis online via radiogolven door de lucht.

Wat kan ik allemaal met Wi-Fi?

Via Wi-Fi kunt u breedband internetten zonder kabels. Er zijn bijvoorbeeld hotspots (Wireless Access Points) in de vertrekhal van een luchthaven, op een strand, bij een tankstation of in een café. Zo kunt u op die plaatsen, door gebruik te maken van het HotSpots netwerk, browsen of uw e-mail lezen.

Hoe krijg ik de inlogpagina van de KPN Hotspots in beeld?

Zorg ervoor dat u verbonden bent met het 'KPN' netwerk en tik het adres van een willekeurige website in (die niets te maken heeft met KPN of XS4ALL). U krijgt dan de inlogpagina van de KPN Hotspots in beeld.

De XS4ALL website kan bekeken worden zonder dat men ingelogd moet zijn op de KPN Hotspots.

Ik kan niet inloggen op 1 van de HotSpots van KPN, wat nu?

Zorg ervoor het aanmelden bij een HotSpot voor dat uw instellingen correct zijn. De helpdeskpagina's van XS4ALL kunnen u hierbij helpen. U kunt controleren of uw loginnaam / wachtwoord combinatie juist is door te kijken of u met die gegevens op Mijn XS4ALL kunt inloggen. Als uw inlog gegevens niet kloppen lees dan verder op: wachtwoord.xs4all.nl

Technische ondersteuning bij problemen kunt u krijgen via KPN Hotspots door tijdens kantooruren te bellen naar 0800 0414.

Waar vind ik meer informatie over Wi-Fi en/of HotSpots van KPN?

Hoe veilig is het gebruik van de KPN HotSpots?

Het gebruik van een HotSpot, van KPN of van een andere provider, is nooit 100% veilig. Ten eerste is het al moelijk vast te stellen dat de HotSpot die zich namens een provider meldt ook daadwerkelijk de HotSpot van die provider is. Ook hebt u als gebruiker geen invloed op de wijze waarop het verkeer van en naar de computer uiteindelijk wordt afgewikkeld. Daarom raden wij altijd aan om een beveiligde verbinding te gebruiken (https:// in plaats van http://). Wilt u nog meer zekerheid, zoals bij elektronisch bankieren, check dan of de website waarmee u contact hebt ook echt de bedoelde website is.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om zelf met een vertrouwde verbinding te werken (bijvoorbeeld via een VPN), of uitsluitend versleutelde informatie te verzenden. Tot slot kunt u, bij twijfel, ook alleen informatie verzenden en ontvangen die niet beschermd hoeft te worden. Vergelijk dit met het (niet) voeren van vertrouwelijke telefoongesprekken in ruimtes waar anderen kunnen meeluisteren.

Kan ik ook inloggen op andere hotspots dan die van KPN? (bijvoorbeeld T-Mobile)?

Nee, dit is niet mogelijk. De huidige dienst is alleen gebaseerd op Hotspots van KPN. U dus kunt geen gebruik maken van hotspots van andere partijen waarmee KPN samenwerkt zoals bijv. T-mobile

Wat moet ik doen als mijn vraag hier niet tussen staat? (bijvoorbeeld T-Mobile)?

Hebt u technische ondersteuning bij het gebruik van KPN HotSpots nodig, bel dan tijdens kantooruren naar 0800 0414. Voor andere vragen of problemen kunt u ook het Contactformulier gebruiken.