Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Mobiel Internet | Veelgestelde Vragen

Algemeen

Wat is Mobiel Internet?

Mobiel Internet is internet van XS4ALL voor buiten de deur. Overal in de EU kunt u makkelijk online met uw laptop, tablet en smartphone. Met uw eigen veilige verbinding.

Wat is de dekking van Mobiel Internet

Overal in Nederland heeft u razendsnel 4G internet, dankzij het landelijk dekkende netwerk van KPN. De snelheid die ons netwerk kan halen als alle omstandigheden ideaal zijn is 50 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload. De snelheid die u in de praktijk ervaart, kan lager liggen.
Kijk hier naar de dekking van het 4G netwerk in Nederland.

In de andere EU-landen kunt u ook gebruikmaken van Mobiel Internet. Afhankelijk van waar u bent heeft u 4G of 3G internet. Kijk hier hoe u uw Internet Hotspot instelt voor het buitenland.

Kan ik Mobiel Internet van XS4ALL gebruiken in het buitenland?

Mobiel Internet van XS4ALL werkt binnen de hele EU. Binnen Nederland werkt Mobiel Internet via het supersnelle 4G netwerk van KPN. In andere EU-landen maakt u automatisch gebruik van de netwerken van buitenlandse providers. Dat kan zowel 4G als 3G zijn. Kijk hier hoe u uw Internet Hotspot hiervoor instelt.

Buiten de EU-landen werkt Mobiel Internet van XS4ALL niet. XS4ALL-apparatuur is wel bruikbaar in het alle landen met een lokale simkaart.

In welke landen werkt mijn Mobiel Internet-abonnement?

Albanië
Andorra
België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Faeröer Eilanden
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Franse Antillen
Gibraltar
Griekenland
Guadeloupe
Hongarije
Ierland
IJsland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Martinique
Monaco
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Réunion
Roemenië
San Marino
Slovenie
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Verenigd Koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Wat is de snelheid van Mobiel Internet?

Mobiel Internet via 4G biedt downloadsnelheden tot maximaal 50 Mbit/s (megabit per seconde) en upload tot maximaal 25 Mbit/s. De daadwerkelijk behaalde snelheid is onder andere afhankelijk van het gebruikte apparaat, drukte op het internet en het aantal gebruikers in de buurt van een zendmast. In de praktijk is de gemiddelde downloadsnelheid van 4G internet zo'n 20 Mbit/s. Uploaden gaat gemiddeld met 10 Mbit/s.

Betaal ik voor data als mijn datalimiet is verbruikt?

Voor alle Mobiel Internet-abonnementen betaalt u een vast bedrag per maand. Als u uw datalimiet heeft verbruikt, verlagen we de snelheid naar 128/64 kbit/s. U kunt gewoon blijven e-mailen, maar bijvoorbeeld geen zware bestanden downloaden. U komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Dit geldt ook als u Mobiel Internet gebruikt in andere EU-landen.

Op welke apparaten kan ik Mobiel Internet gebruiken?

Op een laptop, tablet, smartphone en andere apparaten met toegang tot draadloos internet. Om optimaal te profiteren van de snelheid van 4G moeten apparaten daarvoor geschikt zijn. Met de Internet Hotspot van XS4ALL haalt u de 4G snelheid, ook al is uw tablet, smartphone of laptop geschikt voor 3G.

Wat heb ik nodig om 4G-snelheid te halen?

Een tablet, laptop of smartphone met 4G geschikte software en apparatuur. De Internet Stick en Internet Hotspot van XS4ALL zijn geschikt voor 4G.

Wat moet ik doen om in het buitenland te kunnen internetten?

In het apparaat dat u gebruikt moet het mobiele netwerk op de juiste manier worden ingesteld zodat u in Nederland en in de EU online bent. Voor in het buitenland moet roaming worden geactiveerd.

Kijk hier om uw Internet Hotspot hiervoor in te stellen.
Gebruikt u uw eigen telefoon of apparaat? Kijk dan in de handleiding.

Is een vast IP-adres mogelijk?

Een vast IP-adres is bij Mobiel Internet van XS4ALL niet mogelijk.

Kan ik eigen apparatuur gebruiken?

Ja, dat kan. XS4ALL levert alleen geen ondersteuning op zelf aangeschafte apparatuur.

Als ik de simkaart in mijn smartphone doe, kan ik dan ook bellen en sms'en?

Mobiel Internet is alleen geschikt om mee te internetten. Bellen en sms versturen kan niet. Wel kunt u een sms ontvangen met meldingen over uw dataverbruik. Daarnaast kunt u zich met het nummer registreren voor Whatsapp en kunt u via deze wel bellen en gebeld worden.

Abonnementen en dataverbruik

Wat gebeurt er als ik over mijn datalimiet van Mobiel Internet ga?

Als u over uw datalimiet heen bent, verlagen we de snelheid naar 128/64 kbit/s. U kunt gewoon blijven e-mailen, maar bijvoorbeeld geen zware bestanden downloaden. Bij ingang van de nieuwe maand geldt de normale snelheid weer. U komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Dit geldt ook als u Mobiel Internet gebruikt in andere EU-landen.

Kan ik mijn datalimiet van Mobiel Internet verhogen?

U kunt uw datalimiet verhogen door uw abonnement om te zetten naar Mobiel Internet Basis of Extra. Handig als u bijvoorbeeld meer gebruik maakt van Mobiel Internet. Uw abonnement is maandelijks opzegbaar, tenzij u een jaarabonnement heeft. Uw abonnement wijzigen kan via Mijn XS4ALL.

Hoe weet ik hoeveel data ik verbruikt heb?

Dit kunt u inzien door in te loggen in Mijn XS4ALL. Hier kunt u uw maandelijkse verbruik tot 6 maanden geleden inzien. Gebruikt u een Internet Hotspot van XS4ALL dan kunt u ook op het scherm zien hoeveel data u deze maand al heeft verbruikt. Op de eerste van de volgende maand start de teller weer opnieuw.

Kan ik een melding krijgen van mijn dataverbruik?

U krijgt altijd een e-mail als uw datalimiet is verbruikt. Op de eerste van de volgende maand krijgt u weer een e-mail als uw nieuwe bundel geactiveerd is.

Als u wilt, sturen wij u ook een sms-melding van uw verbruik. Activeer deze sms-service in Mijn XS4ALL. Daar kunt u ook uw gebruik inzien. Ook krijgt u een bericht als uw datalimiet is bereikt. U weet dan altijd precies waar u aan toe bent.

Wat is de contractduur van Mobiel Internet?

Alle Mobiel Internet abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. In combinatie met een kortingsactie kunnen afwijkende abonnements- en actievoorwaarden gelden.

Bestelling en levering

Wat is de levertijd als ik Mobiel Internet bestel?

De levertijd is ongeveer 2 tot 3 werkdagen. Wij bevestigen uw bestelling direct per e-mail.

Kan ik ook Mobiel Internet bestellen, zonder apparatuur?

Ja. U krijgt van ons bij uw Mobiel Internet wel altijd een gratis simkaart.

Simkaart en Mobiel Internet Instap

Mijn simkaart is kwijt of defect. Wat moet ik doen?

Bent u de simkaart van uw Mobiel Internet abonnement kwijt of is uw simkaart stuk, dan kunt u eenvoudig een nieuwe simkaart aanvragen. Ga hiervoor naar Mijn XS4ALL, log in en kies vervolgens rechts bovenaan bij Direct regelen voor Vervangende simkaart aanvragen. De nieuwe simkaart wordt binnen 2 werkdagen afgeleverd en kost eenmalig € 4,95.

Kan iemand anders gebruik maken van mijn simkaart bij verlies of diefstal?

Dat is mogelijk. U kunt dit risico verkleinen door uw pincode te wijzigen.
Instructies voor Windows, klik hier.
Instructies voor Mac OSX, klik hier.

Hoe vraag ik Mobiel Internet Instap aan, gratis bij alle internetabonnementen?

Met alle internetabonnementen kunt u gratis Mobiel Internet Instap (1 GB) aanvragen via Mijn XS4ALL. U ontvangt een gratis simkaart waarmee u onderweg internet kunt gebruiken op uw laptop, tablet of smartphone. U kunt hiervoor ook gebruik maken van een Internet of Internet Hotspot.

Apparaten

Ik heb Mobiel Internet en 3G-apparatuur. Kan ik 4G-apparatuur bestellen?

XS4ALL levert alleen nog de Internet Hotspot voor Mobiel Internet. Deze kunt u bestellen in de XS4ALL webshop. Deze website alleen te benaderen vanuit een XS4ALL-verbinding. Ook kunt 4G-apparatuur bestellen door contact op te nemen met onze Klantenservice.

Mijn USB-modem (3G) of Internet Stick (4G) is defect. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de Helpdesk. Indien het USB-modem of Internet Stick inderdaad defect wordt verklaard binnen de garantie termijn, ontvangt u een nieuw apparaat van onze leverancier. Het defecte apparaat kunt u kosteloos aan ons terugsturen met de toegestuurde retourenvelop:


XS4ALL retouren
Antwoordnummer 10119
2400 VB Alphen aan de Rijn

Wat is de levertermijn voor de vervangende Internet Stick ?

De levertermijn bedraagt maximaal 5 dagen.

Op welke systemen werkt de Internet Stick?

Op Windows XP, Vista, 7, 8 en Mac OS X 10.5 tot en met 10.10

Welke apparatuur ondersteunt XS4ALL?

type Huawei E180
type Huawei E3131
type Huawei E173
type Huawei E1780
type Huawei E3272
type Huawei Internet Hotspot E5331
type Huawei Internet Hotspot E5372

Wat moet ik doen om gebruik te kunnen maken van de Internet Stick?

U moet de software installeren. Maak hiervoor gebruik van de Helpdesk-pagina`s voor de juiste instructie. Klik hier

Hoeveel apparaten kunnen tegelijk gebruik maken van de Internet Hotspot?

U kunt maximaal 10 WiFi apparaten draadloos verbinden met de Internet Hotspot. Handig als u met meer personen tegelijk van 4G gebruik wilt maken.

Op welke besturingssystemen werkt de Internet Hotspot?

De Internet Hotspot is bereikbaar via WiFi en kan worden ingesteld via elke browser. Voor een overzicht van de besturingssystemen, klik hier.

Is de Internet Hotspot simlock-vrij?

Ja

Werkt de Internet Hotspot in het buitenland?

Binnen de EU werkt Mobiel Internet gewoon met uw XS4ALL simkaart. Lees hier hoe u uw Internet Hotspot instelt voor het buitenland.

Als u gebruik wilt maken van de Internet Hotspot buiten de EU kunt u een lokale simkaart in de Internet Hotspot plaatsen en de lokale instellingen in de Internet Hotspot invoeren. Houdt u er rekening mee dat u de mobiele instellingen van de lokale mobiele internetaanbieder moet ontvangen.

Wat is de maximale batterijduur van de Internet Hotspot?

Op 4G maximaal 6 uur in bedrijf en 300 uur stand-by. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid verbonden apparaten, netwerkbereik, etc.

Wat voor garantie geeft XS4ALL op de Internet Hotspot?

XS4ALL biedt 2 jaar garantie op fabricagefouten van de Internet Hotspot.

Waar staat de SSID (inlognaam) en de sleutel (wachtwoord) van de Internet Hotspot?

Op de binnenkant van de onderzijde zit een sticker met de standaard SSID en WiFi-sleutel. De SSID is de naam die de Internet Hotspot uitzendt, zodat u hiermee verbinding kunt maken.

Waarom haal ik niet de volledige snelheid ?

De werkelijk behaalde snelheid kan iets lager uitvallen door factoren als bereik van de zendmast, obstakels en drukte op het netwerk.

Kan ik gebruikmaken van Bellen van XS4ALL over de Internet Hotspot?

Ja dit kan, XS4ALL blokkeert het gebruik van Bellen (VoIP) over Mobiel Internet niet. De kwaliteit van gevoerde gesprekken is wel afhankelijk van de beschikbare bandbreedte.