Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Firmware updaten

Wat is een firmware?

Firmware is een stukje software dat geschreven is om een specifiek apparaat aan te sturen. De firmware bepaalt bijvoorbeeld hoe uw modem werkt en hoe de instellingen ingevoerd en toegepast kunnen worden.

Waarom moet ik updaten?

Firmware moet up-to-date gehouden worden om problemen in de beveiliging en/of stabiliteit op te lossen. Aan nieuwe firmware (updates) kan bovendien nieuwe of verbeterde functionaliteit zijn toegevoegd. Het is dus belangrijk dat u de firmware up-to-date houdt. Van uw computer en van uw modem.

Deze instructies zijn van toepassing op de FRITZ!Box 7390 / 7490 / 5490 / 7581Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1. Indien nodig, kunt u inloggen in het modem. Klik vervolgens op ' Wizards'.Klik op 'Update'Als er nieuwe firmware beschikbaar is, dan worden zowel de oude als de nieuwe firmware onder elkaar getoond. (de cijfers kunnen verschillen met het bovenstaande voorbeeld).

Klik op 'Start Update'.Het modem zal nu de nieuwe firmware downloaden van internet en in uw modem laden.Tijdens dit proces zal het 'INFO' lampje op het modem blijven knipperen. Als de nieuwe firmware geladen is, kan het in sommige gevallen voorkomen dat het modem herstart. Dit kan ongeveer 5 minuten duren.