Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Firmware handmatig updaten

Wat is een firmware?

Firmware is een stukje software dat geschreven is om een specifiek apparaat aan te sturen. De firmware bepaalt bijvoorbeeld hoe uw modem werkt en hoe de instellingen ingevoerd en toegepast kunnen worden.

Waarom moet ik updaten?

Firmware moet up-to-date gehouden worden om problemen in de beveiliging en/of stabiliteit op te lossen. Aan nieuwe firmware (updates) kan bovendien nieuwe of verbeterde functionaliteit zijn toegevoegd. Het is dus belangrijk dat u de firmware up-to-date houdt. Van uw computer en van uw modem.

De firmware is te downloaden vanaf: http://www.avm.de/en. Klik op Download links in de menu. Selecteer uw modem, operating system en klik op Search downloads. Als de firmware nieuwer is dan op uw modem moet u deze downloaden. Mocht u er niet uitkomen neem dan contact op met onze helpdesk.Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1. Klik op 'Settings'.

Klik op 'Expert mode'.Zet een vinkje bij 'Show expert settings'.

Klik op 'Apply'Klik op 'Firmware Update' en klik op 'Firmware file'.

Klik op 'Save Settings'.Klik op 'OK' om de bestaande instellingen op te slaan op een locatie op uw computer.Klik op 'Bladeren'.Selecteer de nieuwe Fritz!box firmware.image file en klik op 'Openen'.

Klik op 'Start UpdateEr zal nu een melding getoond worden dat de firmware geupgrade zal worden, naar een nieuwe versie. Dit firmware upgrade proces kan enkele minuten duren.

Tijdens de firmware upgrade zal het 'INFO' lampje op uw modem knipperen. Als het 'INFO' lampje op uw modem stopt met knipperen dan is de firmware op uw modem geupgrade. Zet u in de tussentijd dat het 'INFO' lampje op het modem knippert het modem niet uit, dit kan een defect aan de apparatuur veroorzaken.