Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Firmware handmatig updaten

Wat is een firmware?

Firmware is een stukje software dat geschreven is om een specifiek apparaat aan te sturen. De firmware bepaalt bijvoorbeeld hoe uw modem werkt en hoe de instellingen ingevoerd en toegepast kunnen worden.

Waarom moet ik updaten?

Firmware moet up-to-date gehouden worden om problemen in de beveiliging en/of stabiliteit op te lossen. Aan nieuwe firmware (updates) kan bovendien nieuwe of verbeterde functionaliteit zijn toegevoegd. Het is dus belangrijk dat u de firmware up-to-date houdt. Van uw computer en van uw modem.

De firmware is te downloaden vanaf: http://www.avm.de/en. Klik op Download links in de menu. Selecteer uw modem, operating system en klik op Search downloads. Als de firmware nieuwer is dan op uw modem moet u deze downloaden. Mocht u er niet uitkomen neem dan contact op met onze helpdesk.

Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1.Klik op 'view' onderin en selecteer 'Advanced'.Klik op 'System'.Klik op 'Update' en vervolgens op 'FRITZ!OS file'.Klik op 'Save Settings'.Selecteer de nieuwe Fritz!box firmware.image file en klik op 'Openen'.Klik op 'Start Update'