Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Firmware handmatig updaten

Wat is een firmware?

Firmware is een stukje software dat geschreven is om een specifiek apparaat aan te sturen. De firmware bepaalt bijvoorbeeld hoe uw modem werkt en hoe de instellingen ingevoerd en toegepast kunnen worden.

Waarom moet ik updaten?

Firmware moet up-to-date gehouden worden om problemen in de beveiliging en/of stabiliteit op te lossen. Aan nieuwe firmware (updates) kan bovendien nieuwe of verbeterde functionaliteit zijn toegevoegd. Het is dus belangrijk dat u de firmware up-to-date houdt. Van uw computer en van uw modem.

Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1. Klik op 'Settings'.Klik rechtsonderin op View: ‘Standard ’De view wordt nu aangepast naar AdvancedKlik in het linkermenu op ‘System’ en vervolgens op ‘Update’Klik op het tabblad ‘FRITZ!OS file’ kies voor ‘Save Settings’ om uw huidige Fritzbox instellingen eerst op te slaan.Nadat u op Save Settings heeft geklikt verschijnen er een aantal optie`s. klik op ‘bestand kiezen’


Blader naar het opgeslagen firmware bestand kies de juiste map selecteer het bestand en kies voor ‘Open’Klik op ‘start update’Tijdens de firmware upgrade zal het 'INFO' lampje op uw modem knipperen. Als het 'INFO' lampje op uw modem stopt met knipperen dan is de firmware op uw modem geupdate. Zet u in de tussentijd dat het 'INFO' lampje op het modem knippert het modem niet uit, dit kan een defect aan de apparatuur veroorzaken.