Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Firmware handmatig updaten

Wat is een firmware?

Firmware is een stukje software dat geschreven is om een specifiek apparaat aan te sturen. De firmware bepaalt bijvoorbeeld hoe uw modem werkt en hoe de instellingen ingevoerd en toegepast kunnen worden.

Waarom moet ik updaten?

Firmware moet up-to-date gehouden worden om problemen in de beveiliging en/of stabiliteit op te lossen. Aan nieuwe firmware (updates) kan bovendien nieuwe of verbeterde functionaliteit zijn toegevoegd. Het is dus belangrijk dat u de firmware up-to-date houdt. Van uw computer en van uw modem.

Via de oude interface


Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1. Klik op 'Settings'.Klik op 'System'.Klik op 'Firmware Update'.Klik op 'Firmware File'.Klik op 'Firmware File'.


  • Het 'Openen' of 'Opslaan' scherm wat u nu krijgt kunt u annuleren via Cancel/Annuleren button of het rode kruisje rechts bovenin.
  • Indien u de huidige configuratie wilt opslaan, selecteert u dan een locatie waar u dit wenst op te slaan voor later gebruik.
  • Via browse/bladeren kunt u nu gaan naar de locatie waar u de nieuwe firmware file heeft opgeslagen, bijvoorbeeld op uw bureaublad.
  • Klik op 'Start Update'. De nieuwe firmware zal vervolgens naar het modem geüpload en geinstalleerd worden.

Tijdens de firmware upgrade zal het INFO lampje op uw modem knipperen. Als het INFO lampje op uw modem stopt met knipperen dan is de firmware op uw modem geupdate. Zet u in de tussentijd dat het INFO lampje op het modem knippert het modem niet uit, dit kan een defect aan de apparatuur veroorzaken.

Na de firmware update dient u het modem te resetten naar fabriekswaarden voor een goede werking van de internetverbinding en telefonie. Hier vindt u de resetprocedure