Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

Verhuizen

Gaat u verhuizen?

U kunt uw bestaande internetaansluiting meeverhuizen naar uw nieuwe adres. Wij zorgen dat de aansluiting op uw oude adres wordt opgeheven en dat de aansluiting op uw nieuwe adres wordt geactiveerd.

 • We raden u aan om minimaal drie weken van tevoren uw verhuizing door te geven
 • We brengen geen kosten in rekening voor een verhuizing

  Wij nemen u alles uit handen. U hoeft maar 1 ding te doen: uw verhuizing doorgeven aan onze Klantenservice via 020 398 76 66. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

  Handig tijdens de verhuizing

  • Met Internet Onderweg bent u altijd online, ook tijdens uw verhuizing (maandelijks opzegbaar)

  Wilt u uw diensten uitbreiden op uw nieuwe adres? Profiteer dan van de volgende voordelen:

  • 6 maanden gratis TV
  • 6 maanden gratis Bellen Basis
  • 6 maanden gratis Bellen Onbeperkt Benelux
  • Geen eenmalige kosten voor TV en Bellen

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt het voordat de verhuizing is afgerond?

  Als u minimaal 3 weken van tevoren uw verhuizing doorgeeft, wordt de verhuizing zo goed als zeker op de door u gewenste datum opgeleverd. In sommige gevallen wijkt de daadwerkelijke opleverdatum af van de door u opgegeven datum. U ontvangt altijd bericht met daarin de geplande opleverdatum. Zodra de verhuizing is afgerond, ontvangt u van XS4ALL wederom een brief met daarin de bevestiging van de afronding. U kunt de status van uw verhuizing ook online inzien ophttps://www.xs4all.nl/klant/service/internet/

  Wat voor consequenties heeft de verhuizing voor mijn dienst?

  Wanneer u verhuist, kan het nodig zijn dat het IP-adres van uw internetverbinding wordt gewijzigd. Als dit het geval is, dan wordt u hierover door XS4ALL geïnformeerd. Dit is bijvoorbeeld nodig als u verhuist naar een andere regio. Het wijzigen van uw IP-adres wordt door XS4ALL gedaan. Als uw IP-adres wordt gewijzigd en als u behalve ADSL, ook 1 of meerdere van de volgende diensten van XS4ALL afneemt, dan raden we u aan de informatie bij deze diensten ook te lezen. Het kan namelijk nodig zijn om instellingen te wijzigen. Het gaat om de volgende diensten:

  • Advanced Business Mail
  • Webhosting
  • Domeinreservering

  Als u diensten bij andere providers afneemt, die gebruik maken van het IP-adres van uw ADSL-verbinding, dan raden we u aan bij de betreffende provider na te vragen of de wijziging van het IP-adres consequenties heeft. Ook als een verbinding heeft met het netwerk van uw werkgever vanaf thuis (VPN), dan is de kans groot dat u de netwerkbeheerder van uw bedrijf van uw verhuizing en het eventueel gewijzigde IP-adres op de hoogte moet brengen.

  Welke kosten zijn er verbonden aan een verhuizing?

  XS4ALL berekent voor een verhuizing geen kosten. Alleen als u 3 of 4 TV-ontvangers laat installeren door een monteur, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

  Wat gebeurt er nadat ik mijn verhuizing heb doorgegeven?

  1. Geef uw verhuizing minimaal 3 weken van tevoren door aan XS4ALL. Dan zal de verhuizing zo goed als zeker op de door u gewenste datum worden opgeleverd. In sommige gevallen wijkt de daadwerkelijke opleverdatum af van de door u opgegeven datum.
  2. U ontvangt een brief van XS4ALL met daarin de bevestiging van de ontvangst van uw verhuizing en de geplande opleverdatum.
  3. Klik hier om de status van uw verhuizing te bekijken.
  4. U ontvangt een bevestigingsbrief van XS4ALL zodra de verhuizing is afgerond. Heeft u vragen over het aansluiten van het modem en de splitter in uw nieuwe woning? Dan raden wij u aan om eerst de klantenservicepagina’s te raadplegen. Lukt het u niet om iets aan te sluiten? Dan kan onze klantenservice u assisteren, telefoonnummer 020 398 76 66. XS4ALL berekent voor een verhuizing geen kosten.
  5. Soms heeft een verhuizing gevolgen voor de diensten die u van XS4ALL afneemt, bijvoorbeeld omdat uw IP-adres wijzigt. Als dit het geval is, dan wordt u hierover door XS4ALL geïnformeerd.
  6. Na de verhuizing sluit de monteur het internet aan in uw nieuwe woning. U kunt er ook voor kiezen om het modem en de splitter zelf in uw nieuwe woning aan te sluiten. Instructies vindt u op de klantenservicepagina's. Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice, telefoonnummer 020 398 76 66.
  7. Neemt u naast een internetabonnement nog andere diensten af? Kijk dan bij deze dienst op onze website voor meer informatie. Doet u dit ruim van tevoren, zodat u eventuele maatregelen kunt treffen.
  8. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 020 398 76 66.

  Kan ik tijdens mijn verhuizing overstappen op glasvezel

  Wanneer u nu ADSL van XS4ALL heeft en op uw nieuwe adres is een Glasvezel aansluiting via Reggefiber beschikbaar, kunt u overstappen op Glasvezel van XS4ALL. Bij het overstappen gaan uw huidige diensten gewoon mee. Dus als u nu bijvoorbeeld al Televisie en/of Bellen heeft, worden deze automatisch meegenomen. U hoeft enkel aan te geven welke snelheid u wilt. Meer informatie over onze glasvezel abonnementen vindt u op http://www.xs4all.nl/klant/glasvezel

  Ik heb ook Televisie van XS4ALL. Verhuist XS4ALL dit automatisch mee?

  Als u de verhuizing van Internet opgeeft via onze website, dan ziet u direct of Televisie van XS4ALL ook meeverhuisd kan worden naar uw nieuwe adres. Het kan in de praktijk voorkomen dat op uw nieuwe adres Televisie van XS4ALL helaas niet meer leverbaar is. Als u nu een HD-pakket afneemt, dan kan het zijn dat dit op uw nieuwe adres om dezelfde reden niet meer leverbaar is. Andersom geldt: als u op uw nieuwe adres meer bandbreedte heeft, is het mogelijk dat u nu wel een HD pakket kunt afnemen. U ziet bij het doorgeven van uw verhuizing direct wat er op uw nieuwe adres mogelijk is.

  Advies of hulp nodig? 020 398 76 66

  • op werkdagen 8.00 tot 20.00
  • op zaterdag 10.00 tot 17.00

Direct naar:

> Storingen

> Betalingen en facturen

> Verhuizen

> Overstappen

> Opzeggen

> InternetVraagbaak

> Mijn XS4ALLKlantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur.
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Internetvraagbaak
Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00