Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Kanaal wisselen

Op deze pagina vindt u de instructie om het kanaal van uw draadloos netwerksignaal (WiFi) aan te passen voor de Fritzbox 7490/7581.

Nieuwe firmware FRITZ!Box 7490

Onderstaande instructie is geschikt voor de FRITZ!Box 7490/7581 met de firmware 6.52 en hoger. Heeft u nog een oudere firmware volg dan de instructie hier


Ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1. Mogelijk moet u inloggen op het modem.


Ga achtereenvolgens naar Wireless -> Radio Network. U kunt desgewenst achter 'Name of the Wireless radio network (SSID)' een zelfgekozen naam van voor draadloos netwerk kiezen. Houdt u er wel rekening mee dat u deze naam op alle reeds geregistreerde computers moet aanpassen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de standaard naam te laten staan.


Ga naar 'Radio Channel' en vink 'Adjust radio channel settings' aan. U kunt in de grafiek bij 'use of the wireless LAN channels' zien hoe intensief de verschillende kanalen gebruikt worden. Hoe hoger de kolom, hoe meer kans dat uw draadloos signaal op dat kanaal niet optimaal zal werken. Hiermee kunt u ook zien welk kanaal voor u de beste keuze is. In het bovenstaande voorbeeld is kanaal 4 het beste geschikt. Kijk wat het beste kanaal voor uw situatie is en selecteerd dit kanaal bij 'Radio Channel'. Druk op 'Apply' om de selectie te activeren.

Het kan even duren voordat uw computer connectie krijgt met het nieuwe kanaal. Indien u de netwerknaam niet aangepast heeft bij stap 2 hoeft u op uw computer geen instellingen aan te passen. Heeft u dit wel gedaan? Dan dient u op uw computer de draadloze verbinding opnieuw aan te maken.