Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Kanaal wisselen

Op deze pagina vindt u de instructie om het kanaal van uw draadloos netwerksignaal (WiFi) aan te passen voor de Fritzbox 7170.

Zien de schermen er anders uit bij u? Zorg dan dat u de meest recente firmware op uw modem geïnstalleerd heeft.Ga achtereenvolgens naar Settings -> Advanced Settings -> WLAN -> Radio Network.

U kunt desgewenst achter 'Name of the WLAN radio network (SSID)' een zelfgekozen naam van voor draadloos netwerk kiezen. Houdt u er wel rekening mee dat u deze naam op alle reeds geregistreerde computers moet aanpassen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de standaard naam te laten staan.


Ga naar 'Radio Channel' en vink 'Adjust radio channel settings' aan.

U kunt in de grafiek bij 'WLAN Location' zien hoe intensief de verschillende kanalen gebruikt worden. Hoe hoger de kolom, hoe meer kans dat uw draadloos signaal op dat kanaal niet optimaal zal werken. Bij 'The following wireless networks were found in your vicinity' kunt u zien welke kanalen er in uw omgeving al gebruikt worden en dus eventueel met elkaar storen. In het bovenstaande voorbeeld zijn de kanalen 6 het beste geschikt. Probeert u, indien mogelijk, minimaal 3 stappen tussen uw kanaal en het kanaal van anderen te houden. Dit geeft over het algemeen het beste resultaat.

Kijk wat het beste kanaal voor uw situatie is en selecteer dit kanaal bij 'Radio Channel'. Druk op 'Apply' om de selectie te activeren.

Het kan even duren voordat uw computer connectie krijgt met het nieuwe kanaal. Indien u de netwerknaam niet aangepast heeft bij stap 2 hoeft u op uw computer geen instellingen aan te passen. Heeft u dit wel gedaan? Dan dient u op uw computer de draadloze verbinding opnieuw aan te maken.