Veelgestelde vragen over MS SQL Server.

Hoe maak ik een nieuwe MS SQL database aan?

U kunt een database in het Service Centre aanmaken. U activeert daar ook de gebruikersnamen met bijbehorende wachtwoorden voor de database, met verschillende gebruikersrechten (Admin, Writer, Reader).

Wat is de hostname van de MS SQL server?

De hostname kunt u zelf aanmaken en activeren in het Service Centre. Wanneer u dit heeft gedaan wordt in het Service Centre de hostnaam getoond.

Welke versie MS SQL draait op de MS SQL server?

Bij een Advanced Website Windows wordt MS SQL versie 2005 (Redundante SQL Server 2005 omgeving) gebruikt.

Hoe maak ik via een ASP script verbinding met de MS SQL server?

Uitleg en voorbeelden kunt u op de volgende pagina vinden.

Maakt XS4ALL back ups van de MS SQL server?

Ja, elke dag wordt van de MS SQL server en van de websites automatisch een back up gemaakt.

Hoeveel ruimte mag een database innemen op de MS SQL server?

De databasegrootte is standaard 100MB.

Kan ik de MSSQL database ook direct benaderen?

Ja, dit is mogelijk met een MSSQL client zoals bijvoorbeeld Microsoft SQL Server Management Studio Express

Wel is het noodzakelijk dat u voor toegang tot de database het IP-adres van de verbinding die u gebruikt van te voren opgeeft in het Service Centre bij de categorie 'Website & Colocation'.

Welke ondersteuning biedt de helpdesk van XS4ALL?

XS4ALL biedt slechts ondersteuning bij het maken van een verbinding met de MySQL server. Mocht het benaderen van de server problemen opleveren, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk