Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

Het Advanced Linux Webhosting Platform

Informatie voor XS4ALL-klanten met een website die gemigreerd wordt / is naar het Advanced Linux Webhosting Platform.

Nieuwe beheeromgeving: het Service Centre

Uw website wordt overgezet naar een fysiek ander en nieuw webhosting platform. Daarom verandert het Control Panel waarmee u gewend bent uw Webhosting dienst te beheren:

 • Het gebruik van het Hosting Control Panel op https://cp.hosting.xs4all.nl vervalt.
 • Voor het beheer van uw website kunt u voortaan terecht in het Service Centre van XS4ALL op https://service.xs4all.nl. U kunt hier met hetzelfde account inloggen.

Het Service Centre van XS4ALL wordt de centrale online ingang voor het beheer van uw dienst. De taken die u daar zoal kunt uitvoeren zijn: het aanmaken van vhosts, maken en terugzetten van back-ups, DNS bewerkingen van uw domeinnaam(en) en het beheren van uw Databases.

Het updaten van uw website

Om nieuwe bestanden naar uw website te uploaden kunt u FTP gebruiken. Ook moet u altijd gebruik maken van de volledige hostname van uw website als www.uwdomeinnaam.nl. Op onze helpdeskpagina's staat een gedetailleerde handleiding.

Inzien van uw webstatistieken

De webstatistieken die wij voor uw website genereren kunt straks u ook terug vinden in het Service Centre bij de instellingen van uw webhosting dienst.

Nieuwe functionaliteiten

Ten opzichte van het oude platform biedt het XS4ALL Advanced Linux Webhosting Platform een aantal extra mogelijkheden die voor u interessant kunnen zijn:

 • Shell-toegang
  U krijgt toegang tot de speciale XS4ALL Webhosting Shell Server, deze is te bereiken op wh-shell.xs4all.nl. Hier kunt u beveiligd inloggen met uw website account en de omgeving van uw website vanaf de command-line beheren. Ten opzichte van FTP geeft dit u veel extra vrijheid en mogelijkheden om op bestandsniveau aan uw website te kunnen werken. 
  Meer informatie over shell-toegang
 • Data snapshots
  Op gezette tijden maken wij data snapshots, dat zijn speciale back-ups van uw website die we historisch beschikbaar stellen. Deze staan los van de algemene back-ups die u zelf in het Service Centre kunt maken. Mocht u data verliezen of andere problemen met content ondervinden, dan kunt u met deze data snapshots tot aan maand, op verschillende momenten, terugspringen in de tijd. Vervolgens kunt u op bestandsniveau de betreffende bestanden en/of mappen herstellen. Dit kunt u eenvoudig met de hand vanaf de command-line doen door via de Shell-toegang in te loggen op wh-shell.xs4all.nl. 
  Meer informatie over het gebruik van data snapshots
 • PHP 5.3 & PHP 5.5
  Op het oude platform heeft u al gebruik kunnen maken van PHP 5.3. Het nieuwe platform biedt naast PHP 5.3 ook PHP 5.5 aan. 
  Meer informatie hoe u tussen deze twee versie kan schakelen

Het is noodzakelijk dat u er altijd voor zorgt dat uw PHP-code compatible is met de laatst ondersteunde PHP-versies. Wij streven er naar u altijd te voorzien van de laatst beschikbare versies om veiligheid en stabiliteit te kunnen garanderen.

Direct naar:

> Storingen

> Betalingen en facturen

> Verhuizen

> Overstappen

> Opzeggen

> InternetVraagbaak

> Mijn XS4ALLKlantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur.
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Internetvraagbaak
Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00