Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Veelgestelde vragen over PHP

Wat is PHP?

PHP is een scripttaal die wordt gebruikt om dynamische webpagina's te maken. De letters staan voor 'PHP: Hypertext Preprocessor'.

PHP is speciaal ontworpen voor websites en wordt vaak gebruikt samen met HTML. PHP is populair. In de meeste schattingen gebruikt zo'n 80 procent van de websites wereldwijd PHP.

Welke abonnementen bieden PHP?

PHP is beschikbaar op zowel de Basic als Advanced Unix Website.

Welke versie PHP kan ik gebruiken?

XS4ALL biedt op dit moment versie 5.6, 7.0 en 7.3 aan. Ondersteuning voor versie 5.6 zal nog in 2019 stoppen. XS4ALL adviseert versie 7.0 of hoger te gebruiken.

Hoe kan ik de php.ini aanpassen?

In het php.ini-bestand is de PHP-configuratie te vinden. Deze instellingen kunt u zelf aanpassen met een .user.ini-bestand.

Instellingen weergeven

U kunt de huidige instellingen weergeven met de functie phpinfo().Maak hiervoor een PHP-bestand aan in de htdocs-map. Noem deze phpinfo.php. Hierin zet u:

<?php

phpinfo();

?>

Bekijk vervolgens de instellingen door naar http://www.domeinnaam.nl/phpinfo.php te gaan.

Instellingen aanpassen
  • U kunt de standaard instellingen overschrijven door in de directory (map) htdocs/ een .user.ini-bestand aan te maken. Belangrijk: let op de punt!
  • Deze instellingen kunnen ook per subdirectory worden aangepast door de .user.ini daar te plaatsen.
  • Het duurt maximaal 5 minuten voordat de wijzigingen zijn uitgevoerd.

Hoe schakel ik tussen verschillende PHP versies?

U kunt de PHP versie aanpassen in Mijn XS4ALL

Waarom werkt het niet?

• Hebt u de juiste syntax gebruikt? Schakel PHP error logging in via uw eigen php5.ini en kijk of de log bestanden fouten bevatten. Gebruik een editor met PHP syntax highlighting en eventueel een debugger.
  • Krijgt u de melding 'Forbidden, You don't have permission to access /[bestand] on this server.' pas dan de rechten aan

Waar vind ik meer informatie?