Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

PHP Upgrade naar versie 5.6 of 7

Voorheen ondersteunden wij op onze PHP hosting platformen PHP 5.3 tot en met 5.5.

Op korte termijn gaan wij upgraden. We gaan naar PHP 5.6 en PHP 7.0. Lees hier waar u op moet letten tijdens een PHP upgrade en welke applicaties wel en niet geschikt zijn voor bepaalde PHP versies. Zo kunt u zien of uw site up-to-date is en u klaar bent voor de komende wijzigingen.

Waarom deze upgrade?

Ons huidige webhosting platform maakt nu gebruik van PHP 5.3 en PHP 5.5. PHP versie 5.3 t/m 5.5 worden binnenkort uitgefaseerd. Het is daarom raadzaam om er voor te zorgen dat uw website direct geschikt is voor PHP 5.6 of PHP 7.0.
Oude PHP versies die niet meer ondersteund worden, worden onveilig en moeten daarom up-to-date gehouden worden door middel van versie upgrades. Dit doen wij zodat wij veiligheid, continuïteit en performance kunnen garanderen.


Wat kan dit voor u betekenen?

Uw website moet geschikt zijn voor PHP 5.6 of PHP 7.0. In vergelijking met oudere PHP versies zijn in nieuwe versies bepaalde functies verdwenen, aangepast of nieuwe functies toegevoegd. Het kan daarom gebeuren dat uw website na de update naar PHP 5.6 niet meer functioneert zoals u dat gewend bent.

  • Heeft uw website de afgelopen twee jaar geen update gehad? Dan is het goed mogelijk dat de site niet volledig geschikt is voor recente PHP versies. Verder op deze pagina geven wij informatie waar mee u kunt nagaan of uw website momenteel geschikt is voor de upgrade. 
  • Heeft u een webshop in uw website, dan moet u daar goed naar kijken. Als uw webshop niet geschikt is voor PHP 5.6, dan zal deze zeer waarschijnlijk niet meer goed functioneren na de upgrade. Wij raden u daarom aan uw webshop altijd te updaten naar de meest recente versie. De kans is dan zeer groot dat uw webshop wél compatible is en zal blijven bij verdere toekomstige PHP upgrades.
  • Maakt u gebruik van een CMS (Content Management Systeem) zoals Wordpress, Joomla, Drupal, of een vergelijkbaar CMS? Controleer dan of de door u gebruikte versie geschikt is voor de meest recente PHP versie. Vooral bij CMSen geldt dat wij adviseren om deze altijd zo up-to-date mogelijk te houden. Dit is ook voor de veiligheid van uw website zeer belangrijk!

Is uw website door u zelf of een webbouwer ontwikkeld, dan is het zaak om na te (laten) kijken of er in de website nog gebruik gemaakt wordt van PHP-code die in de nabije toekomst en/of bij volgende upgrades niet meer ondersteund wordt. Deze zogenaamde “deprecated functies” worden nu in PHP 5.3 nog ondersteund, maar later dus niet meer. Om welke functies het gaat leest u op PHP.net:

Indien u uw website herziet, dan is het raadzaam om onderzoek te doen naar de wijzigingen voor PHP 7.0. Versie 7.0 van PHP is al enige tijd beschikbaar en zal snel als standaard gaan gelden. Het is daarom een nuttige investering om uw site klaar te maken voor PHP 7.