Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Veelgestelde vragen over homepage

Algemeen

Wat is een homepage?

Een homepage bestaat uit een of meerdere webpagina's op de webserver van XS4ALL. Uw homepage is door anderen op internet met een browser opvraagbaar via het adres https://loginnaam.home.xs4all.nl. De homepage van de klant met de loginnaam fret is dus opvraagbaar als https://fret.home.xs4all.nl.

Hoe maak ik een homepage?

Dat wordt hier uitgelegd.

Hoeveel ruimte heb ik voor mijn homepage?

Bij Pack hoort 10 Gb schijfruimte die u onder andere voor uw homepage kunt gebruiken.

Wat mag ik wel/niet op mijn homepage zetten?

In principe mag u alles op een homepage zetten. Commerciële informatie is dus ook toegestaan. Wat niet mag, is alles wat volgens de Nederlandse wetgeving strafbaar is of in strijd is met de algemene voorwaarden van XS4ALL. Het is dus niet toegestaan discriminerende en/of racistische uitingen of kinderporno op uw homepage te plaatsen.

Gebruik van uw homepage

Hoe zorg ik voor meer bezoekers op mijn homepage?

Tegenwoordig zijn er veel zoekmachines die zelfstandig het web afscannen naar nieuwe homepages om die vervolgens toe te voegen, dus het is niet nodig om uw homepage zelf bij zoekmachines toe te voegen. Zorg voor een goede titel, heldere metatags en inhoud en kijk of u door anderen gelinkt kan worden. En maak een leuke site.

Wat voor statistieken kan ik gebruiken?

U kunt XS4ALL statistieken te laten genereren. Hiervoor moet een instructiebestand op uw eigen schijfruimte gezet worden. Meer informatie hierover is te vinden op https://johnpc.home.xs4all.nl/dotstats.html (Engels).

Lees meer over statistieken.

Hoe kan ik mijn homepage zichtbaar maken?

Bestanden in uw home-directory zijn standaard onzichtbaar voor de buitenwereld. Daarom is uw homepage ook niet zichtbaar totdat u deze zichtbaar hebt gemaakt. Om uw homepage zichtbaar te maken doet u het volgende:

  • Log in met uw gebruikernsaam of relatienummer op Mijn XS4ALL.
  • Ga naar Website & Colocation.
  • Klik op Homepage op internet zichtbaar maken 
  • Klik op wijzig
  • Uw website is nu binnen enkele minuten zichtbaar.

Sommige links werken niet.

  • Controleer de links op spelfouten. U kunt een bestandsnaam in een link verkeerd gespeld hebben.
  • Controleer op hoofdletters en kleine letters: Plaatje.jpg, plaatje.jpg, PLAATJE.JPG en plaatje.JPG zijn 4 verschillende bestanden! Bestandsnamen kunnen maximaal 255 karakters lang zijn. XS4ALL raadt u aan zoveel mogelijk gebruik te maken van bestandsnamen in kleine letters.
  • Controleer de extensie van HTML-bestanden. De verwijzing naar een bestand eindigt op .htm terwijl dit .html moet zijn (of andersom).

Als ik mijn gewijzigde of gecorrigeerde webpagina opvraag, dan toont deze nog de oude pagina.

Waarschijnlijk geeft uw browser de pagina weer die nog in het geheugen zit. In uw browser heet dat geheugen 'Cache'. Deze cache is via de preferences van uw browser te legen. U kunt ook een harde refresh doen. In Internet Explorer doet u dit door de Refresh of Reload button (in de menubalk van de browser) in te drukken terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Tijdens het publiceren in Frontpage krijg ik de melding dat de server geen Frontpage extensies ondersteunt.

De HTML-editor Frontpage van Microsoft geeft u de mogelijkheid Frontpage server extensies te gebruiken. Deze worden uit veiligheidsoverwegingen niet ondersteund door XS4ALL. Schakel de extensies uit voordat u de website in Frontpage maakt. In Frontpage 2000 gaat u naar het menu 'Tools', 'Page Options', tabblad 'Compatibility'. Kies in de balk 'Servers' voor 'Apache server' en verwijder het vinkje voor 'Enable with Microsoft FrontPage Server Extensions'. De menu-opties van Frontpage die gebruik maken van de extensies en ASP (Active Server Pages) worden vanaf nu in de kleur grijs weergegeven en kunnen niet worden gebruikt.

Kan ik delen van mijn homepage afschermen met loginnaam en wachtwoord?

Deze mogelijkheid is niet aanwezig bij de homepage, dit kan wel bij het Advanced Unix Website abonnement.

Datalimiet

Wat is dataverkeer?

Als iemand een webpagina opvraagt, wordt dat bestand door de server verzonden naar de webbrowser van die persoon. Dit wordt dataverkeer genoemd. De hoeveelheid dataverkeer die een bezoeker veroorzaakt is gelijk aan de totale som van de grootte van de opgevraagde bestanden. Een link naar pagina's of plaatjes op een andere server dan die van XS4ALL levert voor XS4ALL geen dataverkeer op. De bestanden worden immers door die andere server doorgestuurd.

Hoeveel dataverkeer mag mijn homepage genereren?

Er geldt een Fair Use Policy. De Fair Use Policy houdt in dat XS4ALL op basis van steekproeven het gegenereerde dataverkeer van haar klanten polst. Klanten die extreem veel dataverkeer genereren en in de steekproef naar boven komen, ontvangen een waarschuwing.

Hoe kan ik zelf zien hoeveel dataverkeer mijn homepage genereert?

Dit is mogelijk door een bepaald instructie-bestand in dezelfde directory als uw homepage te zetten. Een paar keer per dag wordt door een programma gekeken welke bestanden van de webpagina's zijn opgevraagd en hoeveel keer. Aan de hand van het instructie-bestand wordt er een nieuwe webpagina gegenereerd met de statistieken van uw homepage.

Een beschrijving van hoe dit in zijn werk gaat en welke instructies er allemaal zijn is te vinden op https://johnpc.home.xs4all.nl/dotstats.html (Engels). Onderaan die pagina staat een kant-en-klaar voorbeeld.