Waarmee kunnen  wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

DNS Mutaties

MX-record

Een MX-record (Mail Exchange-record) is een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een MX-record is indirect gekoppeld aan het ip-adres van de mailserver die het e-mailverkeer voor een domein afhandelt. Het MX-record werkt met prioriteit. U kunt meerdere MX-records inzetten. Door de prioriteit wordt het mogelijk om meerdere afleverpunten in te stellen voor een domein. Bijvoorbeeld een primaire en een backup mailserver. E-mailberichten worden doorgestuurd naar het ip-adres van uw mailserver. De volgorde waarin deze MX-records gebruikt worden, wordt bepaald door de prioriteit van het MX-record. Daarbij krijgen lagere nummers een hogere prioriteit.

Door middel van het MX-record ontvangt u alle mail die eindigt op de door u genoemde domeinnaam. Ongeacht wat er voor de @ staat. Uw eigen mailserver bepaalt vervolgens wat er met de individuele e-mails gebeurt.

Let op: Om mail te ontvangen via een MX-record hebt u een eigen mailserver nodig.

Als u meer zekerheid wenst wat de mailafhandeling betreft en u beschikt over een eigen mailserver, dan kiest u voor de dienst Advanced Business Mail. Voor het aanvragen van MX-records gebruikt u dit formulier.

A-record

Een A-record (Address record) is een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een A-record is gekoppeld aan het ip-adres van bijvoorbeeld een webserver. Ook uw website is gekoppeld aan een ip-adres. Dit ip-adres wordt door uw computer gebruikt om de website te tonen. Door middel van een A-record is het mogelijk om verschillende verwijzingen te zetten. Stel dat u 2 vestigingen in verschillende plaatsen heeft en voor bezoekers daarin een onderscheid wenst te maken. Dan kunt u bijvoorbeeld amsterdam.uwdomeinnaam.nl verwijzen naar IP-adres 1 en rotterdam.uwdomeinnaam.nl verwijzen naar IP-adres 2. Zo wordt het mogelijk om op dezelfde domeinnaam door middel van verschillende URL's verschillende websites te laten zien. Voor het aanvragen van A-records gebruikt u dit formulier.

C-name record

Een C-name record (Canonical name record) is ook een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een bijzonder handige toepassing van dit soort records is de mogelijkheid om uw website via meerdere adressen zichtbaar te laten zijn.

Stel u heeft een website op www.uwdomeinnaam.nl maar u wilt ook graag dat uw bezoekers uw website kunnen bereiken via www.uwdomeinaam.com of www.uwdomeinnaam.be en zelfs www.uwdomeinnaam.org. In dat geval volstaat een verwijzing van www.uwdomeinnaam die eindigt op .com, .be en .org naar .nl.

Een voordeel van dit soort verwijzingen is dat u voor de domeinen die worden verwezen naar het domein dat eindigt op .nl kunt volstaan met de dienst domeinnaamreservering. U hoeft dus op de domeinnamen die worden verwezen geen websitepakket af te nemen wat aanmerkelijk lagere kosten met zich meebrengt.

Let op: als u een verwijzing via XS4ALL op uw domeinnaam wenst dan moet deze in de DNS van XS4ALL zijn opgenomen.

Indien u een domeinnaam die niet in de DNS van XS4ALL staat, wilt verwijzen naar een websitepakket dat u bij XS4ALL afneemt, dan moet u naast de C-name-verwijzing ook een aanpassing door laten voeren in het websitepakket. Dit wordt aangeduid met de term server-alias of virtualhost. Deze aanpassing is kosteloos. Voor het aanvragen van C-name records gebruikt u dit formulier.

Sender Policy Framework (SPF)

Sender Policy Framework/Sender Permitted From, of kortweg SPF, is ontworpen om het vervalsen/misbruiken van (afzender)adressen bij e-mail tegen te gaan. Spammers verzenden bijvoorbeeld nog steeds regelmatig e-mail met een afzenderadres wat van een nietsvermoedende gebruiker is.

Met een SPF-record is het mogelijk om aan te geven welke mailservers e-mails mogen versturen voor een bepaald domein. Een mailserver met SPF-ondersteuning zal bij elke inkomende e-mail controleren of het domein van de afzender een SPF-record hebt. En als dat het geval is, controleren of de versturende mailserver wel in het SPF-record aanwezig is. Wanneer dat niet zo is, wordt deze e-mail tegengehouden.

In de DNS voor een domein kunnen TXT records opgenomen worden. Door bepaalde informatie in een TXT record te plaatsen voor SPF, wordt opgegeven welke mailservers gebruikt worden voor het verzenden van e-mail. Dit kan op basis van IP adres of reeks en MX records. De ontvangende partij (als die SPF gebruikt) kan dan de SPF records opvragen en kijken of de verzendende mailserver genoemd staat.

In de strijd tegen spam is het gebruik van SPF helaas niet waterdicht. XS4ALL raadt het gebruik niet aan. We staan het echter niet in de weg als u het toch graag gebruikt. Voor het aanvragen van SPF TXT-records gebruikt u dit formulier

Direct naar:

> Storingen

> Betalingen en facturen

> Verhuizen

> Overstappen

> Opzeggen

> InternetVraagbaak

> Mijn XS4ALLKlantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur.
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Internetvraagbaak
Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00