Heeft u een technische vraag?

Heeft u een technische vraag?

Overzicht

Wat is spam?

Spam is het (massaal) versturen van ongevraagde berichten op internet met dezelfde boodschap, meestal met een commerciële inhoud, maar soms ook met een wervende politieke of charitatieve boodschap.

Helaas is het ontvangen van spamberichten een probleem dat zich steeds meer manifesteert op internet. Er is een grote groep gebruikers en bedrijven die nog niet beseft hoe groot de problemen zijn die ze bij de ontvangers van hun bulk-mail veroorzaken.

Zelf spam voorkomen

Het is onmogelijk om volledig te voorkomen dat u spam ontvangt. Wel kunt u zelf maatregelen treffen die de hoeveelheid spam verminderen. Het belangrijkste is dat u zorgvuldig met uw e-mailadres omgaat. Hoe minder vaak u die via publieke kanalen (forums en dergelijke) verspreidt, hoe minder vaak spammers u zullen vinden.

Spam tegenhouden

Gebruik het spamfilter van XS4ALL om spam weg te kunnen filteren of zelfs te blokkeren. Dit spamfilter vangt een groot gedeelte van de spamberichten af voordat ze in uw mailbox verschijnen. Bovendien krijgt u de beschikking over grotere mailboxen (1 GB) als u het XS4ALL Spamfilter of uw eigen spamfilter activeert.

U kunt het spamfilter zelf aanzetten in het Service Centre. Zie ook: Veelgestelde vragen over spamfilter.

Er zijn nog meer tips om spam te voorkomen. Lees hiervoor de informatie over spam op de veiligheidspagina's.Klantenservice

Nog vragen? Neem contact met ons op

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur.
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur