Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Ik kan geen bijlagen versturen

Bericht te groot

Waarschijnlijk is de bijlage (1 of meerdere bestanden) in het bericht te groot. Een bericht, via een regulier e-mailprogramma verstuurd, mag maximaal 30 MB groot zijn. Dat is het complete bericht inclusief alle headers en het reeds gecodeerde bestand. Via Secure Webmail kunt u alleen bijlagen versturen die 10 MB of kleiner zijn.

Bijlage opdelen

Hou er rekening mee dat de grootte van een bestand tijdens het coderen met ongeveer 30% kan toenemen. Als het bestand te groot is om te versturen, zult u het in kleinere stukken moeten hakken. Dit kunt u doen met het programma WinZip dat kan worden gedownload van www.winzip.com (voor Windows). Ook voor Macintosh zijn zogeheten 'splitters' beschikbaar. In de recentere versies van Outlook kunt u aangeven dat Outlook automatisch de bijlage in stukken hakt. U regelt dit in de geavanceerde instellingen.

Bijlage online plaatsen

U kunt bestanden vrij eenvoudig uploaden met een ftp programma. Bijvoorbeeld: Smartftp. Hiermee plaatst u de bestanden op uw persoonlijke schijfruimte. Zo kunnen anderen via internet bij uw bestanden.

Bedenk dat e-mail niet altijd het geschikte medium is om bestanden te versturen. Grote bestanden kunt u beter via FTP (File Transfer Protocol) verplaatsen, u hebt immers eigen website-ruimte. U kunt een bestand uploaden, waarna u de url (bijvoorbeeld http://loginnaam.home.xs4all.nl/temp/bestand.doc) e-mailt naar degene voor wie het bestemd is. Die kan vervolgens met de rechtermuisknop het bestand naar zijn computer halen (Save file as...). Eventueel verwijdert u het bestand daarna weer van uw website via FTP.