Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Windows Live Mail - Uitgebreide configuratie


De optie 'Geluid afspelen bij nieuwe berichten' kunt u zelf aan- of uitetten. Als u een ander geluid wilt horen bij binnenkomst van een nieuw bericht, dan past u dat aan in het Configuratiescherm van Windows (Geluiden).

De optie 'Elke <30> minuten op nieuwe berichten controleren' aanpassen in bijvoorbeeld 10 of 5 minuten. Lager dan 5 minuten raden wij af.

Bij 'Programma's voor het afhandelen van berichten' kunt u opgeven dat Windows Live Mail het standaard programma moet zijn voor e-mail (of nieuwsgroepen). U klikt dan op de knop 'Standaard instellen'.De opties op het tabblad 'Lezen' horen bij het gebruik van nieuwsgroepen, niet bij e-mail.Wij adviseren om de optie 'Bij alle verzonden berichten om een leesbevestiging vragen' uit te laten staan. Dit kan bij de mensen naar wie u een e-mail stuurt voor irritatie zorgen. Omdat een e-mailprogramma standaard om een reactie van de gebruiker vraagt bij het ontvangen van een bericht van u.

Bij 'Leesbevestiging verzenden' adviseren wij om te kiezen tussen de eerste twee opties. De optie 'Altijd een leesbevestiging verzenden' kan namelijk voor irritatie zorgen bij de personen met wie u correspondeert. Daarom raden wij die optie af.Op het tabblad 'Verzenden' raden wij aan om de 5 bovenste opties aangevinkt te laten.

Bij 'Indeling voor verzenden van e-mail' kunt u kiezen tussen:

 • HTML' - hierbij kan een bericht in andere lettertypes opgesteld worden, andere (achtergrond) kleuren en afbeeldingen gebruikt worden. De kans dat een bericht van u als spam (ongewenste e-mail) wordt gemarkeerd is iets groter dan bij de volgende optie.
 • 'Tekst zonder opmaak' - Kies deze optie wanneer het uitsluitend gaat om de boodschap die u wilt overbrengen en niet om de vorm. U kunt afbeeldingen of andere bijlagen wel mee sturen maar die zullen apart worden weergegeven.  Bij 'Berichtlettertype' kunt u kiezen in welk lettertype uw berichten worden opgesteld. De ontvanger zal dit lettertype alleen zien, indien u op het tabblad Verzenden gekozen hebt vor 'HTML'.

  Ook de opties bij 'Briefpapier' werken alleen wanneer u gekozen hebt voor 'HTML'.

  'Visitekaartjes' kunt u automatisch meesturen met uw berichten als u de ontvanger meer informatie wilt geven. Bijvoorbeeld het adres van een vestiging waar u werkt, telefoonnummers, enz. Voor 'Nieuws' raden wij visitekaartjes af.  Een handtekening is een afsluiting die u zelf maakt en die onder al uw berichten komt. U kunt verschillende handtekeningen maken. Als u dat doet, kunt u per bericht kiezen welke eronder komt te staan. In een handtekening kunt u bijvoorbeeld uw naam, telefoonnummer en openingstijden zetten. Wij raden aan om het beknopt te houden.  Hier kiest u of en in hoeverre u de spelling van uw berichten wilt laten controleren. Wij adviseren om de volgende optie aangevinkt te laten: 'Oorspronkelijke tekst bij beantwoorden of doorsturen negeren'. Als u dit uitvinkt, wordt ook elk oorspronkelijke bericht op spelfouten gecontroleerd, wanneer u een bericht beantwoordt.

  Ons advies is om Windows Live Mail de instellingen van Internet Explorer te laten gebruiken.  Als u de optie 'De map Verwijderde items gebruiken voor IMAP-accounts' aangevinkt laat, dan voorkomt dat dat u per ongeluk een verwijderd bericht kwijt bent terwijl u het bij nader inzien had willen houden.