Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Berichten op de Greenlist of Blacklist zetten

Met het spamfilter kunt u veel spamberichten filteren of helemaal blokkeren. Ondanks dat het spamfilter een groot gedeelte van spam opvangt is het geen garantie voor een totaal spam vrije mailbox.
Middels greenlisten en blacklisten van berichten heeft u zelf extra controle over welke mail wel of niet in uw mailbox terecht komen.

Greenlist
Greenlisting kan op verschillende manieren worden ingezet. Als u weet dat de mail van een enkele afzender ten onrechte in de spambox wordt geplaatst, kunt u achteraf dit ene adres opnemen in de greenlist. De mail van de afzender zal in het vervolg gewoon worden bezorgd in uw mailbox. Er zijn echter spcifieke uitzonderingen mogelijk waardoor de mail van een greenlisted afzender alsnog in de spambox kan belanden.

Blacklist
Krijgt u veel berichten ongevraagd van een specifiek adres of domein, dan kunt u de berichten van deze afzender ook aan de blacklist toevoegen. Als iemand op een blacklist staat, dan komen alle berichten van die afzender in de spam map terecht.

Hieronder de stappen om de Greenlist of de Blacklist te gebruiken:

Log in op de webmail

Klik rechts-bovenin op Instellingen
Klik vervolgens op Blacklist of Greenlist

Klik in de grijze column op het plusje onderin

Voer het email adres en klik op opslaan daarmee word

Als u enkel het domein toe voegt, worden alle mails afkomstig van het domein aangemerkt als betrouwbaar

Bij de Blacklist werkt het hetzelfde, voeg een domein of email adres toe. Alle mails afkomstig van deze adressen of domeinen zullen voortaan permanent worden geweigerd