Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Gebruik het veiligheidspakket

Als klant van XS4ALL kunt u gebruik maken van een uitgebreid pakket voorzieningen om veiliger te internetten:

 1. Beveiligingssoftware F-Secure
 2. XS4ALL Spamfilter
 3. Poortbeveiliging
 4. Online VirusFilters
 5. Webmail
 6. Beveiligd modem
 7. Beveiligd E-mailen

Beveiligingssoftware F-Secure

Als klant van XS4ALL beschikt u over F-Secure Internet Security, software waarmee u uw computer(s) kunt beveiligen. En dat is belangrijker dan ooit. Virussen, spyware en hackers kunnen uw computer, uw bankrekening en zelfs uw identiteit schaden. F-Secure t.w.v. € 59,- (€ 39,- voor Mac) biedt u de volgende functionaliteiten:

 • Volledige beveiliging tegen virussen en spyware
 • Een firewall tegen aanvallen van hackers
 • Browsing protection die onveilige websites identificeert
 • Beveiliging tegen identiteitsdiefstal
 • Blokkering van spam- en phishing-e-mailberichten
 • Ouderlijk toezicht, om uw kinderen online te beschermen

Download de F-Secure beveiligingssoftware (Windows, Mac OSX, iOS en Android) gratis in MijnXS4ALL.
Meer uitleg over de installatie van F-Secure Internet Security.

XS4ALL Spamfilter

Het XS4ALL Spamfilter vangt een groot gedeelte van de spamberichten al op de server af, dus voordat ze in uw mailbox verschijnen. Dit bespaart u tijd en veel ergernis. Ingekomen spam komt in een speciale spambox, deze kunt u tot 40 dagen teruglezen.

Zet het Spamfilter gratis aan in MijnXS4ALL.

Poortbeveiliging

Verklein de kans op computerinbraak met poortbeveiliging. Uw computer heeft vele mogelijke poorten, die u lang niet allemaal nodig hebt. Het is daarom veiliger een aantal van deze poorten standaard dicht te zetten. Klanten die poortbeveiliging aanzetten zijn beter beschermd tegen computerinbraak.

Zet poortbeveiliging gratis aan in MijnXS4ALL.

Online VirusFilters

Onze online VirusFilters blokkeren virussen al op de mailserver van XS4ALL, dus voordat ze uw computer bereiken. De kans dat u via XS4ALL besmette mail krijgt is daardoor minimaal. Echter, virussen kunnen uw computer ook binnendringen via cd-roms, chatprogramma's en software die u hebt gedownload. Maak daarom ook altijd gebruik van onze virusscanner in F-Secure.

De VirusFilters van XS4ALL staan automatisch ingeschakeld; u hoeft hiervoor niets te doen.

Webmail

Wereldwijd uw e-mail veilig lezen en beantwoorden vanaf elke computer. Webmail heeft een beveiligde verbinding. Dus uw loginnaam, wachtwoord en uw e-mail worden versleuteld verstuurd. Zo kan uw persoonlijke informatie nooit door anderen worden onderschept.

Naar Webmail 

Beveiligd modem

Het draadloze FRITZ!Box Fon WLAN 7360 modem dat XS4ALL in bruikleen geeft, voldoet aan strenge veiligheidseisen. De geïntegreerde firewall beschermt alle aangesloten computers. En de WPA2-encryptie beveiligt uw draadloze internetverbinding effectief tegen meesurfen.

Beveiligd E-mailen

Beveiligd e-mailen is met name nuttig als u e-mailt terwijl de verbinding via een derde verloopt en niet via XS4ALL, bijvoorbeeld als u met een laptop op reis bent of als u gebruikt maakt van een internetcafe, HotSpot, GPRS of UMTS. Met Beveiligd e-mailen beveiligt u het ophalen en verzenden van e-mail. Het e-mailwachtwoord dat naar XS4ALL verzonden wordt, is dan versleuteld en voor niemand zichtbaar.