Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

DNSSec

Wat is DNSSEC?

DNSSEC is een geavanceerde beveiliging voor het internet die websites en internetaanbieders in staat stelt om domeinnamen te valideren. Hiermee kan worden nagegaan of deze correct zijn en of er niet mee gerommeld is door een kwaadwillende. Hiermee wordt voorkomen dat verkeerde informatie wordt geïnjecteerd (zie ook "DNS Poisoning"), in een poging om mensen in plaats van naar een legitieme site naar een vervalsing, phishing or criminele site te leiden.

Waar kan ik DNSSEC instellen?

DNSSEC hoeft u niet in te stellen. Als u de standaard instelling van XS4ALL gebruikt staat deze beveiliging standaard aan.

Kan ik DNSSEC uitzetten?

Hoewel wij dit niet aanraden kunt u natuurlijk kiezen voor alternatieve aanbieders van DNS. Controleert u vooraf goed of u deze aanbieder vertrouwt en of deze inderdaad geen DNSSEC ondersteunen.

Wat gebeurt er als DNSsec validatie niet klopt?

Wanneer u een web browser gebruikt zal er een foutmelding worden getoond. Bijvoorbeeld: "Server Not Found." De exacte melding zal verschillen van browser tot browser.

Zal mijn software laten zien of DNSSEC wordt gebruikt?

Op dit moment is er maar erg weinig software die laat zien of DNSSEC wordt gebruikt bij een domein. De verwachting is dat dit zal veranderen naarmate er meer internetaanbieders DNSSEC zullen ondersteunen. Er bestaan DNSSEC Validator extensies voor sommige browsers.<>

Wat laten de DNSSEC Validatie extensies zien?

De DNSSEC Validate extensies geven een grafische weergave van de DNSSEC status. A domain not secured with DNSSEC

Hoe kan ik controleren of mijn DNS servers DNSSEC ondersteunen?

Probeer bijvoorbeeld deze website: http://www.dnssec-failed.org/ Waneer de website kan worden bezocht, dan bent u niet beveiligd met DNSSEC. Indien u een foutmelding krijgt (bijvoorbeeld "Server Not Found" ) , dan bent u wel beveiligd middels DNSSEC

Ik denk dat een website niet door de DNSSEC beveiliging komt. Hoe kan ik dat controleren?

U kunt gebruik maken van tests op internet. Kijk bijvoorbeeld naar http://dnsviz.net/ of http://dnssec-debugger.verisignlabs.com/.