Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Telefoonnummer instellen op mijn FRITZ!Box 7390/7490

Nieuwe firmware FRITZ!Box 7390

Voordat u uw telefoonnummer instelt is het handig om de nieuwste software op uw FRITZ!Box te hebben. Dit hebt u onder andere nodig als u Televisie van XS4ALL en/of IPv6 wilt gaan gebruiken. De firmware verbetert ook de stabiliteit van de verbinding. Ga voor meer info naar de pagina over firmware updaten.


Telefoon nummer instellen

Ga naar http://192.168.178.1 of http://fritz.box in uw webbrowser.Klik in het menu op 'Wizards'.Klik op 'Manage Telephone Numbers'.Klik op 'Add Telephone Number'.Selecteer 'IP-based line' en klik op 'Next'


  1. Selecteer bij 'Select your Internet telephony provider' XS4ALL
  2. Vul bij 'Internet telephone number' uw 10-cijferige telefoonnummer in zonder spaties en/of koppelstreepjes
  3. Vul bij 'Password' en 'Password confirmation' uw wachtwoord in. Dit is, tenzij u dit veranderd heeft, niet hetzelfde wachtwoord wat u ook voor uw e-mail of Mijn XS4ALL gebruikt. Weet u uw wachtwoord niet meer? Kijk dan hier hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen
  4. Zorg dat 'Insert area code for outgoing calls' aangevinkt staat.
  5. Vul bij 'Area code' het netnummer van uw woonplaats in.
  6. Klik op 'Next'.


Controleer of het telefoonnummer juist is ingevoerd en klik op 'Next'.


De Fritzbox zal nu uw telefoonnummer proberen aan te melden bij de SIP-server.Uw nummer is nu toegevoegd. Klik op 'Next" om verder te gaan.


Indien u meerdere nummers wil toevoegen kunt u de procedure herhalen door op 'Configure New Internet Numbers' te klikken. Met 'Exit Wizard' sluit u de wizard af.