Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Telefoonnummer instellen op mijn FRITZ!Box 7340

XS4ALL stelt het telefoonnummer op afstand voor u in, zodra het modem een verbinding met internet heeft. U kunt het op https://mijn.xs4all.nl aangeven als u dit liever niet heeft. Als u het telefoonnummer handmatig wilt instellen, dan vindt u hieronder de instructie om dit te doen.

Ga naar http://192.168.178.1 of http://fritz.box in uw webbrowser.


U krijgt een configuratie wizard te zien, Selecteer 'English' en klik op 'Next'.Selecteer 'Netherlands' en klik op 'Next'.Selecteer het juiste Annex type (Annex A = Analoog en VDSL. - Annex B = ISDN) en klik op 'Apply'. Hierna zal het modem herstarten.Het rebooten van het modem zal normaal gesproken een minuut in beslag nemen. Na de reboot start het modem door naar het volgende scherm. Gebeurt dit niet na 2 minuten, klik dan op 'To Overview'.Vul een wachtwoord voor de interface in. Dit wachtwoord hebt u nodig om de instellingen in het modem te kunnen wijzigen. U kunt er ook voor kiezen om geen wachtwoord te gebruiken. Dan vinkt u 'Set FRITZ!Box password now (recommended)' uit en zet u een vinkje bij 'Do not display this message about protecting the user interface again'. Klik op 'Log on' om verder te gaan.Vul het opgegeven wachtwoord in en klik op ‘log in’Klik op 'Next'Selecteer bij Internet Service provider ‘XS4ALL’

Selecteer XS4ALL IPTV als u Televisie van XS4ALL gebruikt, Selecteer XS4ALL wanneer u alleen Internet en Bellen wilt configureren.U krijgt een overzicht te zien Klik op 'Next' om verder te gaanUw instellingen worden nu opgeslagenDe internetverbinding wordt nu ingesteld en gecontroleerd. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Mocht de controle niet lukken dan kunt u via 'Back' de test nog een keer uitvoeren. Na een succesvolle test klikt u op 'Next'.Er wordt nu gevraagd of u 'Bellen van XS4ALL' wil configureren. Klik hiervoor op 'Configuring New Internet Numbers. Wil u dit niet klik dan op 'Exit Wizard’.


  1. Selecteer XS4ALL
  2. Vul bij 'Internet number' uw 10-cijferig telefoonnummer in. Let op: Gebruik hier geen spaties, leestekens of koppeltekens.
  3. Vul bij 'Password' uw wachtwoord in. Deze vindt u in de brief die u over uw telefoonnummer(s) heeft gekregen.
  4. Vink 'Insert area code for outgoing calls' aan.
  5. Vul bij Area code het 3- of 4-cijferige netnummer van uw postcodegebied in. Als u deze in een eerder stadium al heeft toegevoegd, krijgt u deze optie niet meer te zien.

Klik op 'Next'.U krijgt nu een overzicht te zien van uw telefoonnummer. Is dit correct, klik dan op 'Next'De registratie van het telefoonnummer wordt getest. Indien u hier een foutmelding krijgt dan heeft u uw telefoonnummer of uw wachtwoord verkeerd ingevuld. Klik op 'Next'.Zodra er in uw scherm staat Internet telephony check was successfull, is uw telefonie geconfigureerd. Klik op ‘Next’ om verder te gaan.U kunt via 'Configuring New Internet Numbers' eventueel extra nummer(s) toevoegen. Bent u klaar met nummers toevoegen? Klik dan 'Exit Wizard. Uw modem is nu volledig ingesteld en klaar voor gebruik.