Bestel- en orderstatus

U heeft een aanvraag gedaan voor Internet, (met bellen en/of Televisie van XS4ALL). En wat nu?

 1. Binnen 3 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u per post de orderbevestiging.
 2. Ongeveer 10 dagen voor de gewenste opleverdatum ontvangt u van ons een brief met de opleverdatum en de gegevens die voor de installatie van belang zijn. Bewaar deze brief goed voor de monteur.
 3. Ongeveer een week voor de opleverdatum ontvangt u, wanneer van toepassing op uw bestelling, een (of meerdere) pakket(ten) met de door u bestelde apparatuur. Voor elk pakket ontvangt u per e-mail een Track & Trace-code zodat u de zending op de website van PostNL kunt volgen.
 • Status van uw bestelling

  Bekijk hier de status van uw aanvragen. U hebt daarvoor uw loginnaam nodig, als u al klant bent. Of het ordernummer als u nieuwe klant bent en nog geen loginnaam heeft ontvangen. Het ordernummer staat in de Bevestiging van uw bestelling.

  Klik hier om in te loggen

  Bellen

  Hebt u gekozen voor Bellen van XS4ALL en wilt u uw huidige telefoonnummer behouden? Zeg niet zelf uw vaste telefoonnummer op bij uw huidige telefonie-aanbieder! Doet u dit wel, dan kunnen wij uw telefoonnummer niet overzetten en raakt u uw telefoonnummer kwijt. Wij regelen de opzegging bij uw huidige aanbieder als de overstap mogelijk blijkt te zijn.

  Televisie

  Als u overstapt via de overstapservice dan gaat uw televisieabonnement automatisch mee, als het onderdeel uitmaakt van uw abonnement bij uw huidige internetprovider. Wanneer uw huidige televisieabonnement bij een andere provider loopt dan uw internetprovider, dan moet u uw televisieabonnement zelf opzeggen. Dat kan met deze opzegkaart (pdf).

 • Spotify Premium

  Als u recht hebt op gratis Spotify Premium, omdat u Alles-in-1 Smart, Plus of Pro hebt, dan moet u Spotify na de oplevering zelf activeren via Mijn XS4ALL. Spotify activeren

 • Installatiepakket

  U ontvangt het installatiepakket een week voor oplevering van uw bestelling. Hebt u tijdens het bestelproces gekozen voor installatie door de monteur? Laat het pakket dan a.u.b. dicht en overhandig het samen met de abonnementsgegevens die u per post ontvangt aan de monteur.

  Digitenne wordt apart geleverd

  Als u Digitenne hebt besteld dan ontvangt u dit pakket in een aparte levering van KPN.

  Internet Onderweg wordt apart geleverd

  Het Internet Onderwegpakket is een apart pakket en wordt apart geleverd van de overige apparatuur. Internet Onderweg kunt u meteen na ontvangst in gebruik nemen. Instructies voor installatie zijn eenvoudig en worden meegestuurd.

  Als u een monteur heeft besteld

 • Hebt u gekozen voor installatie door een monteur, dan neemt GUIDION Telecom Support enkele dagen voor oplevering van de dienst contact met u op voor het maken van een afspraak. De afspraak vindt de dag na oplevering van de verbinding plaats zodat we zeker weten dat alles werkt.
 • Dit is wat de monteur gratis voor u doet:

  • Coördinatie van het proces Planning van de afspraak. Controle vooraf van het aanwezige modem, loginnaam en wachtwoord. Kwaliteitscontrole achteraf.
  • Installatie en configuratie Installatie van het modem. Aansluiting van maximaal 2 computers.
  • Installatie TV-ontvanger voor 1e en 2e TV-toestel.
  • E-mail (optioneel) Configuratie van 1 e-mailaccount.
  • Bellen (optioneel) Configuratie van 1 account in het modem met aangesloten telefoon.
  • Internet Onderweg (optioneel) Installatie van een simkaart en/of een USB-modem of een Mobiele WiFi.
  • Testen Vanzelfsprekend wordt alles in overleg getest.
  • Uitleg Zodra alles is geïnstalleerd, krijgt u nog een kort advies over het gebruik van de diensten die u vanaf dat moment afneemt van XS4ALL.

  Uw extra TV-ontvangers of Digitenne-ontvangers sluit u eenvoudig en snel zelf aan. In het installatiepakket vindt u hiervoor een handleiding.

 • Wilt u meer laten doen?

  Als u extra hulp wilt, vertel dit dan vooraf aan de monteur tijdens het maken van de installatieafspraak. U kunt de monteur bijvoorbeeld ook meer TV-ontvangers laten aansluiten. De kosten voor dit meerwerk zijn voor uw rekening: € 17,50 per kwartier.

 • Voorbeelden van extra hulp van de monteur

- Instellen van extra e-mail of bellen-accounts of het aansluiten van extra computers.

- Een harde schijf of printer in uw netwerk opnemen.

- Bekabeling netjes wegwerken.

Als u liever zelf installeert

Installeert u alles zelf? Gebruik dan de handleiding in de doos. Heeft u deze liever digitaal? Ga dan naar de handleidingen pagina.

  Klantenservice

  Nog vragen? Neem contact met ons op

  Klantenservice

  Werkdagen 8:00 - 20:00 uur.
  Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

  Technische ondersteuning

  Dagelijks 8:00 - 22:00 uur