Bestel- en orderstatus

U heeft een aanvraag gedaan voor Internet, (met bellen en/of Televisie van XS4ALL). En wat nu?

 1. Binnen 3 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u per mail de orderbevestiging.
 2. Ongeveer 1 week voor de gewenste opleverdatum ontvangt u van ons een brief met de exacte opleverdatum en de gegevens die voor de installatie van belang zijn. Bewaar deze brief goed voor de monteur.
  Let op: als u in de order aangegeven heeft gebruik te willen maken van de overstap-service, worden uw diensten na 4 weken opgeleverd om dubbele facturatie met uw oude provider te voorkomen.
 3. Een week voor de opleverdatum versturen wij, wanneer van toepassing op uw bestelling, een (of meerdere) pakket(ten) met de door u bestelde apparatuur. Voor elk pakket ontvangt u per e-mail een Track & Trace-code zodat u de zending op de website van PostNL kunt volgen.
 4. Onze monteur (van Guidion) neemt uiterlijk 5 dagen voor de opleverdatum contact met u op voor het maken van een installatieafspraak.
 • Status van uw bestelling

  Bekijk hier de status van uw aanvragen. U heeft daarvoor uw loginnaam nodig, als u al klant bent. Of het ordernummer als u nieuwe klant bent en nog geen loginnaam heeft ontvangen. Het ordernummer staat in de Bevestiging van uw bestelling.

  Klik hier om in te loggen

  Bellen

  Heeft u gekozen voor Bellen van XS4ALL en wilt u uw huidige telefoonnummer behouden? Zeg niet zelf uw vaste telefoonnummer op bij uw huidige telefonie-aanbieder! Doet u dit wel, dan kunnen wij uw telefoonnummer niet overzetten en raakt u uw telefoonnummer kwijt. Wij regelen de opzegging bij uw huidige aanbieder als de overstap mogelijk blijkt te zijn.

  Televisie

  Als u overstapt via de overstapservice dan gaat uw televisieabonnement automatisch mee, als het onderdeel uitmaakt van uw abonnement bij uw huidige internetprovider. Wanneer uw huidige televisieabonnement bij een andere provider loopt dan uw internetprovider, dan moet u uw televisieabonnement zelf opzeggen. Dat kan met deze opzegkaart (pdf).

Spotify Premium

 • Als u recht heeft op gratis Spotify Premium, omdat u voor 04-07-2017 een Alles-in-1 Smart, Plus of Pro heeft besteld, dan moet u Spotify na de oplevering zelf activeren via Mijn XS4ALL. Spotify activeren
 • Installatiepakket

  U ontvangt het installatiepakket een week voor oplevering van uw bestelling. Heeft u tijdens het bestelproces gekozen voor installatie door de monteur? Laat het pakket dan a.u.b. dicht en overhandig het samen met de abonnementsgegevens die u per post ontvangt aan de monteur.

  Digitenne wordt apart geleverd

  Als u Digitenne hebt besteld dan ontvangt u dit pakket in een aparte levering van KPN.

  Als u een monteur heeft besteld

 • Heeft u gekozen voor installatie door een monteur, dan neemt GUIDION Telecom Support een week voor oplevering van de dienst contact met u op voor het maken van een afspraak. De afspraak vindt de dag na oplevering van de verbinding plaats zodat we zeker weten dat alles werkt. De richttijd voor de installatie werkzaamheden zijn: 45 minuten voor installatie Internet (en Bellen), 90 minuten voor Internet, TV (en Bellen).
 • Dit is wat de monteur gratis voor u doet:

  • Co├Ârdinatie van het proces 

   Planning van de afspraak. Controle vooraf van het aanwezige modem, loginnaam en wachtwoord. Kwaliteitscontrole achteraf.

   Installatie en configuratie 

   Het modem wordt, voor het beste resultaat, zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt van het KPN-netwerk geplaatst. De monteur controleert de kwaliteit van het aansluitpunt op het KPN-netwerk, het zogenaamde ISRA-punt en vervangt dit indien nodig. Draadloos aansluiten van maximaal 2 apparaten (computers, tablets) op het modem. Eventueel benodigde netwerkkabels zijn voor uw rekening. Eur 5,- per 5 meter kabel. Installatie TV-ontvanger voor 1e en 2e TV-toestel. Hiervoor zit 20m kabel bij de prijs inbegrepen. Kabels worden langs de muur gelegd. Extra kabel of het wegwerken van kabels in kabelgoten of loze leidingen is voor uw rekening. Guidion rekent hiervoor Eur 17,50 per kwartier.

   Wilt u TV-ontvangers draadloos aan laten sluiten? Bij de monteur kunt u de benodigde apparatuur aanschaffen. Voor de eerste draadloze aansluiting bedragen de kosten Eur 75, voor iedere extra ontvanger Eur 37,50

   Wifi-check door het hele huis incl instellen optimaal wifi kanaal en advies over verbetermogelijkheden, bijvoorbeeld via een WiFi-versterker. Deze kunt u bij de monteur aanschaffen.

   E-mail (optioneel) 

   Configuratie van 1 e-mailaccount.

   Bellen (optioneel) 

   Configuratie van 1 account in het modem met aangesloten telefoon.

   Testen 
   Vanzelfsprekend wordt alles in overleg getest.

   Uitleg 

   Zodra alles is ge├»nstalleerd, krijgt u nog een kort advies over het gebruik van de diensten die u vanaf dat moment afneemt van XS4ALL en aandacht voor  mijn.xs4all.nl en xs4all.nl/klantenservice

   Uw extra TV-ontvangers of Digitenne-ontvangers sluit u eenvoudig en snel zelf aan. In het installatiepakket vindt u hiervoor een handleiding.

   Wilt u meer laten doen?

   Wilt u extra werkzaamheden laten uitvoeren die niet in het standaardpakket zitten, zoals het leggen van kabels of extra installaties op andere computers, geef dit aan tijdens het maken van in de installatieafspraak. Extra kosten worden door de monteur voor aanvang van de werkzaamheden met u besproken. Na uitvoering dienen de extra kosten via iDeal met de monteur afgerekend te worden. Alle bovengenoemde prijzen zijn incl BTW.

 • Voorbeelden van extra hulp van de monteur

- Instellen van extra e-mail of bellen-accounts of het aansluiten van extra computers.

- Een harde schijf of printer in uw netwerk opnemen.

- Bekabeling netjes wegwerken.

Als u liever zelf installeert

Installeert u alles zelf? Gebruik dan de handleiding in de doos. Heeft u deze liever digitaal? Ga dan naar de handleidingen pagina.

Klantenservice

Heeft u nog vragen?

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk op deze pagina voor al uw contactopties