Vacature: IT Architect

Voor de afdeling Techniek & Operatie zijn wij per direct op zoek naar een: IT Architect (m/v)

De functie

Als IT architect werk je aan het verbeteren, regisseren en bewaken van de IT-architectuur van XS4ALL. Je doet dit door een brug te slaan tussen de business en de Scrum teams en helpt daarbij om de business requirements scherp te krijgen en deze te vertalen naar blauwdrukken voor de developers. Uitdaging hierbij is het beoordelen of de wensen vanuit de business realistisch zijn en oplossingen te bedenken die toekomst vast zijn. Daarbij betrek en enthousiasmeer je de Scrum teams voor de te realiseren oplossing(en) en ondersteunt bij het inschatten van de werkzaamheden. Tevens stem je oplossingen af met externe partijen.

Je bent ambassadeur van de architectuurvisie en zorgt dat hiervoor commitment is binnen de organisatie. Je levert daarbij een actieve, inhoudelijke bijdrage aan het invullen en realiseren van de IT-roadmap voor XS4ALL. Je bent in staat om in begrijpelijke taal en op verschillende niveaus duidelijk te maken wat en hoe de verschillende oplossingen bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Je werkt in een team van architecten en rapporteert direct aan de CTO.

Jouw profiel

  • HBO+/WO werk- en denkniveau (Informatica achtergrond is een pre)
  • Aantoonbare werkervaring met IT-architectuur, bij voorkeur in de Telecom/ISP branche. 
  • Je bent een conceptueel denker, analytisch sterk en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Ervaring met Agile/Scrum en het werken met of in Scrum teams is een pre
  • Je hebt ervaring met en kennis van Service Oriented Architectures en migratie van legacy  IT systemen
  • Kennis van BSS/OSS en TMForum Frameworks is een pre
  • Kennis van TOGAF en Archimate is een pre

Wij bieden

Wij bieden een aantrekkelijke werkkring binnen een enthousiaste, dynamische en informele organisatie. Uiteraard horen daar een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Interesse?

Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar vacature@xs4all.nl

Over werken bij XS4ALL

XS4ALL is een eigenzinnig bedrijf met sterke maatschappelijke idealen en een informele werkcultuur. Dresscodes kennen we niet. Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling juist wel. Onze passie voor internet zetten we in om onze klanten de hoogste kwaliteit en de beste service te leveren. Samen met bevlogen, betrokken collega's.
Lees meer over werken bij XS4ALL

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.