Het nieuwe koken

Column door Bob Overbeeke


In welk hokje past Google?

Wat kookt u vanavond? De kans is groot dat u er even een recept bijpakt. Uit een receptenboek, van een receptenblog gepikt of doorgestuurd door die culinaire vriend. De meeste mensen halen recepten overal en nergens vandaan, zo lijkt het. De uitgescheurde ingrediëntenlijstjes worden voorin kookboeken gestopt. Vind dan dat ene recept dan maar eens terug. Dat kan anders, moeten de makers van Foodily gedacht hebben.

Deze nieuwe website ziet er simpel uit en is dat ook in gebruik. Maar de functies zijn heel wat uitgebreider dan die van een kookboek. Het begint allemaal met het zoeken op een gerecht. Daarbij verschijnen de smaakvolle recepten al terwijl je een ingrediënt intypt. Maar het wordt pas echt leuk door anderen op de website te volgen. Iemand met een goeie smaak, een kok, iemand die hetzelfde dieet volgt, of een vriend die bekend staat om goeie etentjes. Vrienden verschijnen automatisch vanuit Facebook op de website. Zodra je een paar mensen volgt, volg je automatisch de recepten die zij in hun receptenlijstje opnemen.

Vanaf dit moment hoef je eigenlijk nooit meer op zoek naar een recept maar komen de recepten automatisch naar je toe als je klikt op "Explore your recipe feed". Een enkele klik op de foto van een lekkere salade en hij staat in je receptenlijst. Voor het hoofdgerecht wilt u wellicht op zoek gaan naar top-rated recepten. En mocht u echt geen toetje kunnen verzinnen, doe dan eens een zoekopdracht op cupcakes, en maak een keuze uit 6.298 bijbehorende recepten. Eet smakelijk.

www.foodily.com