Het internet en de wereldpers

360 magazine

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat XS4ALL als eerste provider in Nederland internettoegang bood aan consumenten. Sindsdien is er een heleboel gebeurd: we zijn anders gaan werken en leren, we doen anders boodschappen en belastingaangifte. We beheren vriendschappen online, en vinden er geliefden. Internet heeft de maatschappij ingrijpend veranderd.

Dat is natuurlijk niet alleen in Nederland zo: over de hele wereld hebben ruim 2,4 miljard mensen internettoegang. Bijna 35% van alle wereldbewoners. Daarom zal 360, het magazine dat elke 2 weken het beste uit de internationale pers brengt, in januari een special uitbrengen over wat er wereldwijd over het internet wordt geschreven. Speciaal voor ons 20-jarig jubileum. Die editie van het magazine zal een extra dossier bevatten waarin 360 in samenwerking met XS4ALL de internationale ontwikkelingen aangaande het web in kaart zal brengen. 360 verzamelt en vertaalt artikelen uit meer dan 900 kranten en tijdschriften van over de hele wereld en biedt zo nieuwe invalshoeken op een wereldwijde ontwikkeling die toch overal anders is.

Benieuwd hoe ze in Brazilië omgaan met netneutraliteit en illegaal downloaden? Hoe het is om achter de Great Chinese Firewall te wonen? Of ze in Amerika, Turkije of Zuid-Afrika ook lessen mediawijsheid op de basisschool geven? Lees in januari de speciale jubileumuitgave van 360.

Speciaal voor XS4ALL klanten: 5 nummers voor € 10,-

Klanten van XS4ALL maken voordelig kennis met 360 magazine en betalen voor 5 nummers slechts € 10,- (normaal € 29,75).

  • Maak nu voordelig kennis en lees 5 nummers voor maar 10 euro. Dat is 66% korting op de normale prijs van € 29,75.
  • Iedere twee weken 360 magazine op uw deurmat
  • Gratis toegang tot de iPad-app en digitale versie op de website

Abonneer u hier

Over 360 magazine

Nieuws uit het buitenland is iets anders dan nieuws over het buitenland. Voor Nederland (en België) geldt dat de wereld voor 99% uit buitenland bestaat. 360 magazine is een nieuw concept in het Nederlands taalgebied. De beste artikelen uit de internationale pers, en dan dus internationaal in de zin van wereldwijd, worden geselecteerd, vertaald en samengebracht in een tijdschrift dat ook in zijn verschijningsvorm – op krantenpapier – verwijst naar zijn bronnen.

Het magazine biedt artikelen uit onder meer The New York Times, Der Spiegel en El Paìs, maar ook uit de Estado de São Paulo, Clarìn, Kommersant, Asharq Al Awsat, Proceso, Shun Po en de Asahi Shimbun, overzichtelijk gerangschikt, met waar het nodig is een context, vertaald in het Nederlands. 360 is daarmee een selector voor wie over de eigen lands- en taalgrenzen heen wil kijken. Met een rustige pagina-opmaak, langere verhalen en een intelligente tone of voice denkt 360 een interessante bron van informatie voor XS4ALL klanten te kunnen zijn.

Wie duizend talen spreekt en tijd heeft om alles zelf te zoeken, hoeft 360 niet te kopen. Wie meer wil weten en de belangrijkste artikelen zoekt over internationale ontwikkelingen en achtergronden in politiek, economie en maatschappij, leest 360.