nieuwsbrief Nieuwsbrief april
   
Nieuwsbrief nr 97 - 1 april 2010
Nieuw: Hosted Exchange
Column: We moeten iets met Twitter!
Mactip: Maak een filmpje met schermopname
Downloadverbod gevaar voor burgerrechten
Nieuw: Hosted Exchange

XS4ALL heeft er een nieuwe dienst bij: Hosted Exchange. Met deze mailoplossing kunt u altijd en overal vanuit Outlook of Entourage werken. Uw e-mail, agenda's en adressen zijn dus altijd actueel en binnen handbereik. Ideaal voor ondernemers en professionals die toegang willen tot een volwaardige Exchange-oplossing, zonder de zorgen en kosten die het beheer van een Exchange server met zich meebrengt. Profiteer meteen van een aantrekkelijke introductie-aanbieding: de eerste twee maanden zijn gratis!

Column: We moeten iets met Twitter!
Door Bob Overbeeke

We moeten iets met Facebook, Twitter en Hyves. Maar wat? Het is een vraag die speelt bij veel organisaties. Op zich best een goeie vraag. In het jaar 2005. Organisaties die in 2010 bij de tijd willen zijn, zullen een andere vraag moeten stellen. Lees even verder zodat u beslagen ten ijs komt als uw werkgever 'iets' wil met Twitter.Helpdesktip
Gaat u aan de slag met Hosted Exchange? Alle instellingen regelt u in het online Control Panel. Hoe u dat precies doet leest u op de helpdeskpagina's.
Lees verder
Meer tips
 
Userpilot IPv6 van start

Wilt u met IPv6 gaan testen? Schrijf u dan vanaf 2 april in voor onze pilot. Voorwaarde is dat u over een actieve ADSL-verbinding (XS4ALL Only) beschikt.
Lees verder

 
HotSpots in Center Parcs

Als XS4ALL-klant internet u nu ook gratis en draadloos via de nieuwe HotSpots bij Center Parcs in Nederland, België en Duitsland.
Meer over HotSpots

Geklikt
Print what you like
Welk deel van een website wilt u printen?
Instructables
Hier wisselt men How To's en Do It Yourself's uit over allerlei onderwerpen.
Mactip: Maak een filmpje met schermopname
Door Herwin Lans

Schermopname is een nieuwe optie in QuickTime X onder OS X 10.6 (Snow Leopard). Hiermee maakt u een filmpje van wat er op dat moment op uw scherm te zien is, inclusief muisbewegingen en optioneel uw commentaar. Handig om bijvoorbeeld iets uit te leggen of ter illustratie dat iets niet werkt. Dit doet het ook goed als kantoorhumor voor wie een grap met een collega wil uithalen: maak een opname op de Mac van een afwezige collega, open het filmpje in QuickTime, zet'm op volledig scherm (cmd+F) en selecteer ook herhaal (cmd+L). Wacht tot de collega in kwestie weer terugkomt en geniet van de paniek. "Help, mijn Mac doet gek!" Maar dat gaat u als XS4ALL-abonnee natuurlijk niet gebeuren. U beveiligt immers altijd uw scherm zodra u uw werkplek verlaat. Toch?

dots
Downloadverbod gevaar voor burgerrechten

Om het downloaden van muziek en films zonder te betalen tegen te gaan, wil de overheid internetproviders dwingen om automatische opsporingssoftware in te zetten die de inhoud van het internet- en mailverkeer van alle klanten bekijkt. Providers worden zo een verlengstuk van de opsporingsdiensten. XS4ALL heeft daar grote bezwaren tegen. De voorgestelde automatische opsporingsmethoden schenden bovendien het recht op privacy en communicatiegeheim, informatievrijheid en vrijheid van meningsuiting. Op 12 maart heeft XS4ALL informatie verstuurd naar de Tweede Kamer, de ministeries van Justitie en Economische Zaken en naar de programmacommissies van de politieke partijen om de juridische en technische gevaren hiervan duidelijk te maken.

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
http://twitter.com/xs4cso
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing