nieuwsbrief Nieuwsbrief maart
   
Nieuwsbrief nr 96 - 2 maart 2010
Bescherm uw verbinding met poortbeveiliging
Column: Voor wat hoort wat
Mactip: Bestanden verbergen voor Spotlight
Wat doet XS4ALL op Twitter?
Bescherm uw verbinding met poortbeveiliging

Heb u poortbeveiliging van XS4ALL al aangezet? Hiermee beschermt u uw computer of netwerk nog beter tegen inbraak Ún helpt u mee het internet voor anderen veiliger te maken. Sinds we in onze nieuwsbrief van december poortbeveiliging onder de aandacht brachten, hebben duizenden klanten deze extra bescherming voor hun verbinding probleemloos aangezet. Kies ook voor extra bescherming en zet poortbeveiliging aan. Het kost u niets. Ga naar het Service Centre en kies voor 'internettoegang'. Het aanbevolen beveiligingsniveau voor vrijwel al onze klanten is niveau 3.

Column: Voor wat hoort wat
Door Bob Overbeeke

De populaire voetbalplaatjes verpakt in de zilveren knisperzakjes door Albert Heijn worden volop geruild. Op het schoolplein tussen klasgenootjes die de plaatjes op zanderige stoeptegels uitwaaieren. En op zaterdagmiddag tussen kinderen van wie de ouders de weekboodschappen hebben gehaald. Ruilen is spannend, want onfortuinlijk ruilen doet huilen. Een goeie ruil geeft daarentegen iets langgezochts of onverwachts...Helpdesktip
Sinds januari is nieuwe firmware voor het modem FRITZ!Box 7170 beschikbaar. We raden u aan deze te installeren. De nieuwe firmware zorgt voor betere prestaties en meer stabiliteit van uw verbinding.
Lees verder
 
Hebt u uw stem al bepaald?

Wie door de bomen het bos van de Gemeenteraadsverkiezingen niet meer ziet kan terecht op de website van Kieskompas. XS4ALL sponsort Kieskompas omdat de site nieuwe media op een goede manier inzet voor de democratie.
Lees verder

 
Geklikt
WikiHow
Wiki om handleidingen te maken over wat dan ook.
Please rob me
Twittert u dat u niet thuis bent? Pas op voor inbrekers.
Mactip: Bestanden verbergen voor Spotlight
Door Herwin Lans

Spotlight is hartstikke handig om net dat bestand te vinden dat spoorloos lijkt. Spotlight vindt werkelijk alles wat in uw thuismap staat. Dat kan soms confronterend zijn. Het is mogelijk om bepaalde documenten te verbergen voor het alziend spotlight-oog. Dat kunt u instellen in de voorkeuren van Spotlight of u voegt .noindex toe aan een map (bijvoorbeeld Geheim.noindex). Alles wat in die map staat, is vervolgens niet te vinden met Spotlight.

dots
Wat doet XS4ALL op Twitter?

Het zal u niet ontgaan zijn: wij zijn op Twitter. Wat doen we daar en waarom eigenlijk? Via ons twitteraccount twitter.com/xs4all verspreiden we nieuws over XS4ALL en internetgerelateerde ontwikkelingen. We gebruiken een speciale applicatie waarmee XS4ALL-medewerkers ook vragen kunnen beantwoorden van klanten.

Actuele internetstoringen verschijnen op twitter.com/xs4all_storing. Deze "tweets" zijn automatisch gecreëerde kopieën van de storingsmeldingen op onze website. Sinds kort twittert ook de Chief Security Officer van XS4ALL. Via twitter.com/xs4cso brengt hij veiligheidsrisico's onder uw aandacht.

Allerlei mensen gebruiken Twitter. Meer en meer, jong en oud en ieder op een eigen manier. Het is een laagdrempelig "sociaal medium" waarmee je persoonlijk op de hoogte blijft van kleine gebeurtenissen en groot nieuws. Lees meer over Twitter, in de Guide Book van Mashable: http://mashable.com/guidebook/twitter 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing