nieuwsbrief Nieuwsbrief februari
   
Nieuwsbrief nr 95 - 3 februari 2010
Vernieuwde website XS4ALL
Draadloos printen vanaf elke computer
Column: Kilometerheffing en privacyruimte
Mactip: Snel venster wisselen in Mac OS X 10.6
Vernieuwde website XS4ALL

De website van XS4ALL is flink vernieuwd. In de sectie 'voor klanten' vindt u handige informatie over o.a. acties, wijzigingen van uw abonnement, facturen en tips van de helpdesk. Om onze website te optimaliseren maken we voortaan gebruik van webstatistieken. Zoals u van XS4ALL mag verwachten zijn de metingen anoniem. U kunt de webstatistieken zelfs uitschakelen, via het 'oogje' rechts onderin. We nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op onze vernieuwde website!Draadloos printen vanaf elke computer

Printen vanaf elke computer in uw (draadloze) netwerk? Dat kan met het FRITZ!Box 7170 modem. Sluit uw printer aan op de USB-poort van uw modem. Gebruikt u een USB-hub, een 'verdeeldoos' voor USB-apparaten, sluit dan zowel de printer als de externe harde schijf aan. U kunt ook een USB-geheugenstick inpluggen. U kunt maximaal 3 apparaten aansluiten met een maximum van 1 printer. Meer weten? Kijk in uw FRITZ!Box handleiding of op de website van leverancier AVM (pdf).
De XS4ALL helpdesk biedt geen ondersteuning op deze functionaliteiten.

Helpdesktip
Stel uw besturingssysteem zo in dat deze automatisch updates ophaalt. Updates kunnen een beveiligingslek dichten of een nieuw virus herkennen. Op de helpdeskpagina's leest u hoe u dit instelt. Doe het meteen!
Besturingssysteem updaten
 
Big Brother Awards

Vrijdag 5 februari worden de Big Brother Awards uitgereikt, 'prijzen' voor personen & instanties die de privacy schenden of bedreigen. U kunt nog stemmen op de publieksprijs.
Lees verder
Website Big Brother Awards

 
Geklikt
Mijn kind online
Voor kennis en advies over jeugd en internet.
iPhoneclub
De grootste i-Phone site van de Benelux.
Stumble Upon
Laat u verrassen door nieuwe websites.
Kilometerheffing en privacyruimte
Column door Bob Overbeeke

Nederlandse automobilisten blijken bezorgd over de invoering van de kilometerheffing. Privacybezwaren spelen daarbij een rol. Volgens het ministerie zullen privacygevoelige gegevens enkel worden opgeslagen in het registratiekastje in de auto. Dat kastje zendt alleen de factuurgegevens naar de centrale systemen van de overheid. Maar privacyvoorvechter Bits of Freedom waarschuwt voor oneigenlijk gebruik dat er vaak pas insluipt nadat een systeem in gebruik is genomen. Bijvoorbeeld voor snelheidscontroles, opsporing van criminelen en zoeken naar gestolen auto's.

dots
Mactip: Snel venster wisselen in Mac OS X 10.6
Door Herwin Lans

De basis van Exposé is in Mac OS X 10.6 niet veranderd. U krijgt nog steeds een overzicht van alle openstaande vensters om er snel tussen te wisselen. Nieuw is het inzoomen: activeer Exposé, wijs een venster aan met de muispijl en druk op de spatiebalk. En hop, het venster springt in vol ornaat naar voren: tekst is leesbaar, foto's zijn herkenbaar. Beweeg nu de muispijl over andere vensters en zij zullen ook direct inzoomen. Druk op de Enter-toets als u het juiste venster hebt gevonden. Ook leuk: activeer Exposé en druk eens op de tabtoets.


 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing