nieuwsbrief Nieuwsbrief december
   
Nieuwsbrief nr 93 - 3 december 2009
Bescherm uw verbinding met poortbeveiliging
Download de nieuwe McAfee software
Contacten of vertrouwelingen?
Mactip: Snelle weergave in het volledige scherm
Bescherm uw verbinding met poortbeveiliging

Hebt u ADSL via het XS4ALL Only-netwerk? Maak dan gebruik van poortbeveiliging, een extra bescherming voor uw verbinding. Met poortbeveiliging sluit u een aantal netwerkpoorten van uw ADSL-verbinding die u doorgaans toch niet gebruikt. Op deze manier beschermt u uw computer beter tegen inbraak én helpt u mee het internet voor anderen veiliger te maken. In het Service Centre kunt u kiezen uit vier beveiligingsniveaus. Het aanbevolen niveau voor vrijwel al onze klanten is niveau 3.Download de nieuwe McAfee software

In ons Service Centre kunt u de nieuwe versie van McAfee AntiVirus en Firewall downloaden. Ook de laatste virusdefinities of updates blijven na installatie voor u beschikbaar. U kunt deze versie weer een jaar lang kosteloos gebruiken én op 3 computers installeren. Deze versie is inmiddels ook geschikt voor Windows 7 (32- en 64bit). Het programma is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar en wordt in de taal van uw besturingssysteem geïnstalleerd.

Let op: De versie die nu in het Service Centre staat kan voor registratieproblemen zorgen. Gaat u deze versie over de vorige versie heen installeren, lees dan eerst zorgvuldig onze helpdeskinformatie. We verwachten in de loop van vrijdag 4 december een nieuwe versie van de McAfee software te kunnen aanbieden. Houd u de berichtgeving op www.xs4all.nl/helpdesk in de gaten.

Helpdesktip
Hulp bij het instellen van Windows Live Mail vindt u op onze helpdeskpagina’s.
Naar instellingen
Meer tips
 
XS4ALL en de toekomst

De internetmarkt is volop in beweging. Ook XS4ALL zit niet stil. Zo verhogen wij in de zomer van 2010 kosteloos de snelheid van uw internetverbinding!
Lees verder

IPv6 Awards uitgereikt

Op 26 november zijn de IPv6 Awards uitgereikt aan 7 bedrijven, instellingen en particulieren voor een succesvolle implementatie van IPv6. XS4ALL is één van de organisaties die de prijzen beschikbaar stelde.
Lees verder

 
Geklikt
Groene Sint: Oxfam Novib voert actie tegen foute chocoladeletters.
Treemagotchi: Laat een online boom groeien door groene en eerlijke acties.
Contacten of vertrouwelingen?
Door Bob Overbeeke

Een jaar of wat geleden waarschuwde Linkedin, de website waar je zakelijke contacten onderhoudt, om niet zomaar iedereen te accepteren als relatie. Alleen mensen die je vertrouwt zou je mogen toevoegen op je Linkedin lijstje. Het verontrustte Linkedin dat hun gebruikers met het grootste gemak 500 contacten of meer verzamelden.

Wat Linkedin kennelijk niet begreep is dat velen de website net zo gebruiken als vroeger een kaartenbak, maar dan met extra uitgebreide visitekaartjes. Je stopt iedereen erin die misschien nog eens van pas kan komen. Natuurlijk vertrouw je niet elke persoon van wie een kaart in een kaartenbak zit, net zo min als dat je elk contact in Linkedin voor 100% vertrouwt. En hetzelfde gaat op voor “vrienden” op Facebook en Hyves.
dots
Mactip: Snelle weergave in het volledige scherm
Door Herwin Lans

Sinds Mac OS X 10.5 is de optie Snelle weergave (Quick Look op een Engelstalig systeem) de perfecte manier om snel een document te bekijken. Selecteer een bestand, druk op de spatiebalk en u ziet de inhoud, zonder het bestand echt te openen. In OS X 10.6 is het nu mogelijk om met Snelle weergave documenten op een volledig scherm te bekijken. Druk hiervoor op alt+de spatiebalk.

Hebt u de smaak te pakken? Op www.quicklookplugins.com en www.qlplugins.com vindt u plugins waarmee u nog meer bestandsformaten snel kunt weergeven.


Plugins:
http://www.quicklookplugins.com/
http://www.qlplugins.com/


 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing