nieuwsbrief Nieuwsbrief november
   
Nieuwsbrief nr 92 - 3 november 2009
Kom naar de veiligheidstraining
Onverwachte ontmoetingen
Mactip: Versleutel uw persoonlijke gegevens
Bellen maar!
Kom naar de veiligheidstraining

Meer weten over veilig internetten? Speciaal voor onze klanten organiseren we een training over veiligheid op internet. De training hebben we eerder dit jaar gegeven onder de naam 'algemene veiligheidstraining'. Deze wordt nu dus wegens succes herhaald. Onderwerpen in de training zijn onder andere: veilig downloaden, veilig online betalen, virussen voorkomen en phishing-mails herkennen. U bent van harte welkom om mee te doen! Bovendien kunt u een introducé meenemen. De training wordt eind november in Amsterdam en Utrecht gegeven en kost € 20,- per persoon.Onverwachte ontmoetingen
Door Bob Overbeeke

Internetters brengen steeds meer tijd online door. Internet lijkt in sommige huishoudens alle tijd en aandacht op te slokken. Voor het avondeten wordt de computer druk bezet door wie nog even snel wil mailen, krabbelen of twitteren. We kijken er minder tv door. En bezoeken minder verenigingen. Je zou bijna denken dat we elkaar alleen nog maar online treffen. Maar de laatste maanden rukt een bezigheid op uit de VS die de Nederlandse gezelligheid weer een kans geeft. Steeds meer mensen spreken namelijk op internet af om elkaar te ontmoeten. Moeders, wijnliefhebbers, boekenlezers, entrepreneurs, bierdrinkers en sporters maken een gezamenlijke afspraak en komen in groepen samen. Zo spelen mensen samen scrabble om hun Nederlandse taalkennis bij te schaven op een Scrabble, Babble & Borrel avond. Of treffen elkaar op een Make the most of Utrecht bijeenkomst. En In Zuid-Nederland spelen 125 mensen samen mondharmonica.Helpdesktip
Onze Helpdesk is ook op zondag open. Openingstijden in het weekend: 12.00-17.00 uur. Telefoon: 020-3987666.
Meer tips
 
Op 4 en 5 nov: Infosecurity
Vakbeurs over IT-veiligheid

Bezoek onze stand tijdens de vakbeurs Infosecurity op 4 en 5 november in Utrecht. XS4ALL zal als enige provider aanwezig zijn. Thema: veilig telewerken.
Lees verder

Alwéér op de eerste plaats!

XS4ALL staat in oktober opnieuw op 1 in de Providertest van De Consumentenbond. In de acht gepubliceerde Providertests in 2009 presteert XS4ALL zeven keer als beste. We zijn erg blij met dit resultaat.
Lees verder

 
Geklikt
Beheer uw favoriete internet links:
Symbaloo: maak gemakkelijk uw eigen startpagina.
Delicious: beheer uw favoriete webpagina's online en deel ze met anderen.
Digg.com: ontdek, deel en beoordeel online artikelen, afbeeldingen en video's.
Mactip: Versleutel uw persoonlijke gegevens in OS X
Door Herwin Lans

Het zal u maar gebeuren: uw MacBook is gestolen en alle documenten, foto's, video's en e-mails zijn nu in handen van een vreemdeling. Dat is geen prettig idee. Gelukkig kunt u in Mac OS X zonder veel gedoe alle persoonlijke documenten versleutelen. Zonder het juiste wachtwoord (uw inlog wachtwoord) kan niemand bij de gegevens. Zo werkt het in Mac OS X 10.5 en 10.6:
1. Klik op het appeltje links boven in de menubalk en kies voor 'Systeemvoorkeuren'
2. Klik op 'Beveiliging' en dan op het tabblad 'FileVault'.
3. Klik dan op Schakel FileVault in.

Mac OS X begint nu met het versleutelen; hebt u veel data, dan is de Mac wel even bezig. Is het eenmaal gelukt, dan merkt u er verder niets van. Elke keer als u inlogt, ontsleutelt Mac OS X uw gegevens.

Bellen maar!

Bellen van XS4ALL laat een stijgende score zien in de providermonitor van de Consumentenbond. De waardering voor bellen ging in oktober omhoog van een 7,6 naar een fraaie 8,0. We zijn blij dat onze constante inspanningen om Bellen te verbeteren hun vruchten afwerpen. Bellen via internet is uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor het traditionele bellen via een telefoonlijn.

De internettechniek van Bellen biedt bovendien interessante mogelijkheden. In juni introduceerden we XSPhone. Met deze gratis applicatie belt u met uw vaste nummer vanaf uw iPhone of uw iPod Touch. Daarnaast kunnen we de tarieven van Bellen laag houden. Zo belt u met een Flat Fee Small-abonnement voor € 12,50 per maand onbeperkt naar vaste nummers in de Benelux.
dots

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing