nieuwsbrief Nieuwsbrief oktober
   
Nieuwsbrief nr 91 - 5 oktober 2009
Wettelijk spamverbod uitgebreid
Let op de jeugd!
Mactip: Alle programma's up to date
Herken phishing
XS4ALL Awards uitgereikt
Wettelijk spamverbod uitgebreid

Sinds 1 oktober 2009 is het wettelijk verbod op spammen uitgebreid. Het sturen van spam aan particulieren was al langer verboden, maar nu is ook het spammen van bedrijven niet meer toegestaan. Het sturen van nieuwsbrieven en andere elektronische mailings mag nu alleen nog maar wanneer de verzender daarvoor aantoonbaar toestemming heeft gekregen van de ontvanger.

Wat heeft dat voor gevolgen voor u? Als het goed is zult u geen ongevraagde mailings meer ontvangen van Nederlandse afzenders. En als u zelf mailings verstuurt, moet u er dus voor zorgen dat u van alle ontvangers toestemming heeft. Het kan zijn dat u uw mailing voortaan aan minder adressen kunt versturen. Maar aan de andere kant wordt uw mailing wel een waardevoller instrument: u bent er immers zeker van dat de ontvangers uw berichten op prijs stellen. De nieuwe regel wordt gehandhaafd door de OPTA.

Meer informatie vindt u op https://www.spamklacht.nl

Let op de jeugd!
Door Bob Overbeeke

Spotjes op televisie en filmpjes op Hyves waarschuwen u de laatste tijd. Om voorzichtig te zijn met uw gegevens op internet. President Obama deed onlangs een oproep aan jongeren om voorzichtig te zijn op sociale netwerksites. Een goeie zaak want wie wil dat z'n kind gevaar loopt op internet. Kinderen beseffen de lange termijn gevolgen van hun daden niet. Gelukkig lopen volwassenen voorop op internet en kunnen ze kinderen behoeden voor fouten. Bent u het met me eens? Dan laat ik graag de andere kant van dit verhaal zien.Helpdesktip
Als u ons belt, kies dan een tijdstip waarop u snel geholpen wordt. Kijk op onze website naar de wachtrijmeter
Meer tips
 
Infosecurity
Vakbeurs over IT-veiligheid

Bezoek onze stand tijdens de vakbeurs Infosecurity op 4 en 5 november in Utrecht. XS4ALL zal als enige provider aanwezig zijn. Thema: veilig telewerken.
Stuur ons een e-mail voor aanmelden of vragen.

Internet Scriptieprijs

De Internet Scriptieprijs 2009 is gewonnen door Axel Arnbak. Zijn scriptie "Alles onder controle?" gaat over de bewaarplicht voor telecommunicatiegegevens.
Lees verder

 
Geklikt
Alternatieve zoekmachines:
Nanocrowd: geeft suggesties voor films op basis van een opgegeven filmtitel
Vimeo: zoeken naar filmpjes
Last.fm: typ uw muzieksmaak in en u krijgt een aantal suggesties
Mactip: Alle programma's up to date
Door Herwin Lans

Ook een Mac vergt onderhoud. Uit veiligheidsoogpunt is het verstandig om alle programma's die u gebruikt te voorzien van de laatste updates. Dat kan een flinke klus worden als u veel programma's gebruikt. Met AppFresh (freeware) of AppUpdate (freeware, open source) krijgt u netjes een overzicht van de beschikbare updates. AppFresh kan ze zelfs voor u downloaden en installeren. De widget AppUpdate kan dat niet, maar hier kunt u wel zelf aangeven waar u uw programma’s op de harde schijf bewaart. AppFresh checkt ook of er nog software-updates van Apple zijn. Dit laatste kan handig zijn voor mac'cers die als Standaard gebruiker werken onder OS X. Dan krijgt u namelijk niet automatisch de software-updates van Apple te zien, ook al staat dit wel zo aangegeven in de systeemvoorkeuren.

AppFresh: http://metaquark.de/appfresh/
AppUpdate: http://gkaindl.com/software/app-update

Herken phishing

Kent u ze? E-mailberichten die van een bekend bedrijf afkomstig lijken te zijn met de vraag of u ergens wilt inloggen. Om ‘te controleren dat u uw account nog gebruikt’. Of om een andere vage reden. Dan hebt u zeer waarschijnlijk met phishing te maken. De link in het bericht leidt u naar een valse website, die een kopie is van de echte website. Als u daar inlogt met uw loginnaam en wachtwoord of bijvoorbeeld uw creditcardnummer invult, krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

Phishing komt op grote schaal voor. Wees alert op verzoeken via mail om persoonlijke gegevens, het ‘controleren van inloggegevens’ of het 'updaten van uw account'. Zeker als het verzoek in gebrekkig Nederlands is. Geen enkel betrouwbaar bedrijf of instantie zal per e-mail of telefoon om uw wachtwoord of pincode vragen.


XS4ALL Awards uitgereikt

Donderdag 10 september zijn voor de eerste keer de XS4ALL Awards uitgereikt. Het Haarlemse bedrijf Netco kreeg de Business Partner Award voor de dienst "DSL stapelen". Bluem uit Breukelen sleepte de Sustainability Award in de wacht voor het product "Digitale nota via de bank". Met de Awards wil XS4ALL partners en zakelijke klanten belonen voor innovatieve ideeën, excellente service en duurzame, technisch hoogwaardige oplossingen. XS4ALL gaat de XS4ALL Business Partner Award en de XS4ALL Sustainability Award jaarlijks uitreiken.


Uw mening

Wat vindt u van onze nieuwsbrief? Mail uw mening naar nieuwsbrief@xs4all.nl

dots

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen staan ook op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing