nieuwsbrief Nieuwsbrief september
   
Nieuwsbrief nr 90 - 1 september 2009
Al uw huisgenoten ´n privémailbox
De ambtenaar aan het roer
Mactip: Geef elke desktop een eigen gezicht
TNO organiseert symposium over IPv6
XS4ALL sponsort videokunst op de Zuidas
Al uw huisgenoten ´n privémailbox

De zomervakantie is voorbij. Een mooi moment om alle huisgenoten een eigen mailbox te geven. In het Service Centre stelt u eenvoudig persoonlijke mailboxen met eigen wachtwoorden in. U beschikt over 5 mailboxen. Elke mailbox heeft bovendien 10 e-mailadressen.

Studieopdrachten, werk- en privéberichten... Lees uw e-mail overal via een beveiligde verbinding met Secure Webmail (webmail.xs4all.nl). Dit alles is inbegrepen bij uw abonnement. En uw huisgenoten profiteren daar natuurlijk van mee.

De ambtenaar aan het roer
Door Bob Overbeeke

XS4ALL legt de politiek soms het vuur na aan de schenen over internetzaken. Zo voerde uw provider een strijd tegen het bewaren van het surf- en e-mailgedrag van Nederlanders. En XS4ALL was kritisch over de privacy-gevaren van het elektronisch patiëntendossier. Van de overheid hoorde je weinig als het ging om internetzaken. Maar dat tij lijkt te gaan keren. Duizenden ambtenaren verdiepen zich tegenwoordig in internet. Op de website Ambtenaar 2.0 bedenken ze samen hoe ze de overheid kunnen verbeteren. Hoe de dienstverlening dienstbaarder kan, de dialoog met de burger interactiever en de informatievoorziening persoonlijker. Dankzij internet. Deze ambtenaren nemen geen blad voor de mond: het kan en het moet anders, de internettechnieken zijn er klaar voor.Ambtenaar 2.0: www.ambtenaar20.nl
Boek Ambtenaar 2.0: boekambtenaar20.wetpaint.com/?t=anon
De film Us Now: vimeo.com/4489849

Helpdesktip
Houd uw relatienummer bij de hand als u ons belt. U vindt het op uw factuur of uw online factuur in het Service Centre.
Meer tips
 
Nieuw draadloos modem

Verleng uw ADSL-contract met een jaar en ontvang de FRITZ!Box kosteloos in bruikleen.
Lees verder

De Grote Robot Show

Een levendige avond over robots! Met debatten en demonstraties.
4 september, NEMO, Amsterdam.
Lees verder

 
Geklikt
Datumprikker: online afspraken plannen
Stumble Upon: ontdek nieuwe websites
Remember the milk: online taken beheren
Mactip: Geef elke desktop een eigen gezicht
Door Herwin Lans

Wat moet een mens met 16 bureaubladen? Geen idee, maar het kan sinds Mac OS X 10.5 dankzij Spaces. Het nadeel is dat elk bureaublad dezelfde achtergrond heeft. Met het gratis programma SpaceSuit is dit aan te passen. Sleep een afbeelding naar het Dock-icoon van SpaceSuit en de achtergrond van uw bureaublad verandert in die bewuste afbeelding. De verschillende achtergronden werken alleen zolang het programma SpaceSuit draait. Tip: voeg SpaceSuit toe aan de programma's die automatisch starten als u inlogt. Dit kan via Systeemvoorkeuren / Accounts / Inloggen. U hebt dan na elke herstart weer de verschillende bureaubladachtergronden.

SpaceSuit: www.docklandsoft.com/spacesuit/


TNO organiseert symposium over IPv6

Op 10 september 2009 organiseert TNO een symposium voor bedrijven (MKB) over IPv6. Marco Hogewoning, netwerkbeheerder bij XS4ALL, is een van de sprekers. IPv6 staat voor de nieuwe reeks IP-adressen die de huidige IPv4-reeks opvolgt. Op 5 mei leverden wij als eerste Nederlandse internetprovider een IPv6-verbinding op. Als klant van XS4ALL kunt ook u IPv6 al gaan gebruiken.

Alle computers en andere apparaten op internet hebben een IP-adres nodig. De huidige IPv4-reeks telt 3,7 miljard verschillende IP-adressen. Naar schatting zijn deze eind 2011 allemaal in gebruik; er kunnen dan geen nieuwe computers meer bij. Met de nieuwe IPv6-reeks zijn tot in de verre toekomst genoeg IP-nummers beschikbaar. Bedrijven en organisaties met een eigen webserver moeten rekening houden met de nieuwe IP-reeks, bijvoorbeeld om een website met een oud IP-adres bereikbaar te houden via IPv6.

Meer informatie en aanmelden Symposium van TNO: www.tno.nl
IPv6 bij XS4ALL aanvragen: www.xs4all.nl/allediensten/experimenteel/IPv6.php


XS4ALL sponsort videokunst op de Zuidas

In het weekend van 4 en 5 september verandert de Amsterdamse Zuidas tijdelijk in een openluchtmuseum, dankzij de eerste editie van de Zuidas Urban Screen Manifestatie. Dit festival belooft een levendig en gevarieerd videokunstprogramma. Vele internationale artiesten zullen hun videokunst voor het eerst in Nederland laten zien. Talenten van eigen bodem krijgen de kans om hun werk aan een breed publiek te tonen. U kunt alles gaan zien op een groot scherm (Urban Screen) op de Zuidas. Het festival is gratis toegankelijk.

Lees meer: www.festival.caszuidas.nl/

dots
Uw mening

Wat vindt u van onze nieuwsbrief? Mail uw mening naar nieuwsbrief@xs4all.nl

dots

 

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter. Storingen melden wij bovendien op teletekstpagina 444 van Net 5.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing