nieuwsbrief Nieuwsbrief april
   
Nieuwsbrief nr 110 - 19 april 2011
Veel klanten kiezen voor Televisie
Gebruikt u al IPv6?
Column: Traag als stroop
MacTip: Spotlight

Veel klanten kiezen voor Televisie

Op 2 maart zijn we gestart met de verkoop van Televisie van XS4ALL. Dat ging onverwacht hard: bijna 1000 orders in de eerste week! Inmiddels zijn er 3000 klanten met een TV-abonnement, waaronder opvallend veel trouwe XS4ALL-klanten. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

En er is meer goed TV-nieuws: Vanaf juni biedt XS4ALL BBC 1 en BBC 2 in het Basispakket TV. Met o.a. Eastenders, Sherlock Holmes, Top Gear en Spooks: series met een herkenbare Britse signatuur.

BBC 3 en BBC 4 zitten vanaf juni in het Pluspakket. BBC-3-serie Doctor Who hoort in Engeland tot de best bekeken programma's. The Doctor heeft dan ook al elk denkbaar schepsel bevochten. Zoals de Vampires of Venice, die hem tot slot nog toefluisterden: “Remember us, dream of us..” En dat doen we!Gebruikt u al IPv6?

Net zoals wij in 1995 overstapten op 10-cijferige telefoonnummers, stapt de wereld over op langere internetadressen (IPv6). Elk apparaat op internet heeft zo'n IP-adres nodig. Nederlandse providers hebben nog een kleine voorraad IPv4-adressen, maar veel landen gaan snel IPv6-adressen uitgeven. En dat gaan we merken! Want een website achter een IPv6-adres is niet bereikbaar vanaf een IPv4-adres en andersom. Zodat u straks bijvoorbeeld niet kunt Skypen naar Nederland tijdens uw vakantie in Thailand... Daarom bieden we al sinds 2010 zowel IPv4 als IPv6. Wees voorbereid en zet IPv6 aan!


Helpdesktip
Installeer de nieuwe firmware voor de FRITZ!Box 7340. Dit hebt u nodig als u Televisie van XS4ALL en/of IPv6 wilt gaan gebruiken. De firmware verbetert ook de stabiliteit van de verbinding. Instructies vindt u op onze helpdeskpagina's.
Firmware updaten
 
 

Veiligheidstip: houd uw browser up-to-date

Krijgt u een melding dat u uw browser (zoals Internet Explorer, Firefox of Safari) kunt updaten? Doe dat dan meteen, ook als de update maar klein lijkt. Deze browserupdates zijn belangrijk. Vaak gaat het om een snelle reactie op een actueel veiligheidsprobleem. Gebruik daarom altijd de nieuwste versie van uw browser.
Lees verder

IPv6: nietsdoen geen optie

"Inmiddels hebben 7000 klanten van XS4ALL IPv6 geactiveerd. Dat is heel goed nieuws: het laat zien dat IPv6 eindelijk op de kaart staat als iets dat belangrijk is. Want vergis u niet: het is belangrijk."
Aldus onze woordvoerder Niels Huijbregts op de XS4ALL Weblog.
Lees het hele artikel

Geklikt
Muziek luisteren
22 tracks: een jukebox met 22 playlists van verschillende muziekgenres
8 tracks: Stel uw eigen muziekmix samen of luister naar die van anderen.
Stereomood: Luister naar muziek die uw stemming weergeeft.
Column: Traag als stroop
Door Bob Overbeeke


Bent u binnenkort jarig? Staat de iPad op uw verlanglijstje? Bij veel mensen wel, en dat verbaast me niet. Het is geweldig om op de bank en op bed nog even de laatste nieuwtjes te bekijken. Het weerbericht ligt voor het oprapen. Apps openen en sluiten met een snelle tap. Voor je het weet verveelt het weerbericht je alweer en open je een nieuwe app, rap rap rap. De pad werkt zo snel dat mijn vaste computer zo traag als stroop lijkt geworden. Ik laat 'm lekker links liggen en in z'n sop gaar koken.MacTip: Spotlight
Door Herwin Lans


Het zoeksysteem Spotlight is de Google voor uw harde schijf. Soms raakt het systeem corrupt: het zoeken duurt lang en de resultaten vallen tegen. Een mogelijke oplossing: laat Spotlight opnieuw uw harde schijf indexeren. Dat kan via Systeemvoorkeuren / Spotlight / en dan het tabblad Privacy. Klik op het plus-teken en voeg uw harde schijf toe. Klik op OK bij de vraag "Weet u zeker dat Spotlight niet in '/' mag zoeken". Vervolgens selecteert u de harde schijf en klikt u op het min-teken, zodat de privacylijst weer leeg is. Spotlight indexeert nu opnieuw uw harde schijf. Dit kan even duren...

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing