Nieuwsbrief nr 106 - 28 december 2010
Speciaal voor u: een speurtocht
Top 42 volgens XS4ALL-medewerkers
Column: Supersnelweg zonder vangrails
De wereld volgens Ampersix
MacTip: Groeten vanaf de Mont Blanc!
Speciaal voor u: een speurtocht

Een pittige speurtocht voor slimme internetters zoals u! Beantwoord deze 5 vragen en volg de aanwijzingen op. Het einddoel is hartverwarmend.

1. Ga naar www.titatovenaar.com, klik op Kijken en neem de 3e en 4e letter uit de titel van die pagina.

2. Op 4 Rue Arcade 75008 Paris zitten verschillende bedrijven. Kies de bedrijfsnaam die bestaat uit 3 (!) letters. Gebruik die 3 letters.

3. Op facebook.com/careers staat een video in de tab: Life at Facebook. De naam van de video is "Make an impact. Work at Facebook." Bekijk de video en let op vanaf minuut 2:30. Je ziet dan: "… Saber's Photos". Gebruik de eerste 2 letters van de voornaam (…). Draai die eerste 2 letters om!

4. Wat is de Engelse afkorting van het begrip dat de volgende afstand aangeeft? 149.598.000 kilometer.

5. Welk jaartal hoort bij het biermerk dat zichzelf aanprijst met deze zin: "a fantastic beer with rich fruit cake notes and live yeast in the bottle"

Zet de letter-cijfercombinatie nu achter www.xs4all.nl/ en u krijgt de link naar het doel van deze speurtocht! Dus: www.xs4all.nl/letter-cijfercombi

Top 42 volgens XS4ALL-medewerkers

Speciaal voor deze nieuwsbrief hebben we een afspeellijst op YouTube samengesteld: de Top 42 van XS4ALL-medewerkers!. De muziekstijlen lopen erg uiteen... Resultaat: een compleet muzikaal verrassingspakket!Supersnelweg zonder vangrails
Column door Bob Overbeeke

Een verkeersinfarct teisterde in december de Nederlandse snelwegen. Infarct is natuurlijk een beetje overdreven maar we overdrijven graag als het een beetje tegenzit. Dichtslibbende knooppunten, kilometerslange files in de sneeuw, ingedeukte vangrails. Hoezeer ons snelwegnet ook verstopte, het internetverkeer zat in 2010 allesbehalve vast. Het internet stroomde lekker door. Het stroomde over zelfs.De wereld volgens Ampersix

Wikileaks laat zien dat internet niet alleen ons persoonlijke leven, maar ook de wereldpolitiek stevig kan beïnvloeden. Onze Public Affairs-afdeling is dagelijks bezig met thema's waarin maatschappij en internet samenkomen, zoals IPv6, duurzaamheid van ICT, cybercrime en netneutraliteit. Net als vorige jaren vroegen zij 26 kunstenaars, wetenschappers, techneuten, visionairs en andere inspirerende mensen hun visie te geven op internet, technologie en maatschappij. Deze visies en verhalen zijn gebundeld in De wereld volgens Ampersix.

Gelukkig Nieuwjaar

In deze speciale nieuwsbrief een speurtocht, surftips, de nieuwjaarswens voor internet van onze columnist Bob en de Top 42 volgens XS4ALL-ers. Namens alle medewerkers:
een heel gelukkig 2011!

 
 

The making of 'Tonga'!

Hebt u onze Tonga-campagne gezien? De eilandengroep vormde het decor voor onze actie binnen 1 dag online, met de boodschap: "als het in Nederland net zo laat is als op dat moment in Tonga, kunt u al online zijn bij XS4ALL".
Lees hier hoe XS4ALL naar Tonga afreisde…

Websites van XS4ALL-ers

Muziek, foto's, recepten... Deze keer krijgt u websites te zien van onze eigen creatieve XS4ALL-medewerkers. Veel plezier!
Naar de websites

Game-tip: Carcassonne


Doel van dit spel: Bouw zo veel mogelijk wegen en steden.
Alleen of samen? Je speelt dit spel met anderen.
Platform: iPhone, iPad
Waarom leuk om te spelen? Het is een tactisch spel; je moet het zelf goed doen én ervoor zorgen dat anderen het niet goed doen. Je speelt met vrienden en bekenden en het is niet tijdgebonden. Wie aan de beurt is krijgt een bericht. Zo kan het weken duren :-). En je speelt het waar je maar bent!
Prijs: €7,99 in de App Store

Voor wie zich verveelt

Lekker kleuren
Studio 100 en Nijntje
Spelletjes
Spele en Speeleiland
Girlie
Barbie en Polly Pocket
De krant voor kinderen
Kidsweek

 
MacTip: Groeten vanaf de Mont Blanc!
Door Herwin Lans


Tijdens de feestdagen fotograferen we wat af, vooral met de telefoon. Een beetje moderne telefoon heeft een camera en GPS aan boord. En elke keer als u een foto neemt, worden de coördinaten van de locatie verborgen in de foto. Ook het merk en het type van de telefoon zijn zo te vinden: open de foto in Voorvertoning, klik in de menubalk op 'Extra's en dan op 'Toon infovenster'. Weet dus wat u verstuurt als u familie en vrienden een foto mailt of op Facebook zet. Deze zogenaamde exif-informatie is per stuk te verwijderen via de Terminal, maar makkelijker is om de jpg-foto te open in Voorvertoning en dan te bewaren in het png-formaat. Of, verander de coördinaten met PhotoInfoEditor naar een Latitude van 45,833942 en een Longitude van 6,865597 en stuur vrienden een sneeuwfoto met als tekst: groeten vanaf de Mont Blanc.

dots

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
http://twitter.com/xs4cso
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing
 
S