nieuwsbrief Nieuwsbrief november
   
Nieuwsbrief nr 104 - 4 november 2010
Storing? Met ServicePlus bent u zo weer online!
Tips voor veilig online winkelen
Win een reis naar Tonga!
Column: Een verse start
MacTip: Spellingsuggesties en woordenboek
Storing? Met ServicePlus bent u zo weer online!

Een internetstoring komt altijd onverwacht én ongelegen. Daar hebben we wat op gevonden: ServicePlus. Deze nieuwe dienst vormt de ideale aanvulling op uw internetabonnement. Voor slechts 10 euro per maand ontvangt u een USB-stick voor Mobiel Internet waarmee u bij een storing snel weer online bent. Daarnaast kunt u gebruik maken van de modem omwisselservice: gaat uw modem stuk, dan kunt u een monteur bestellen die binnen 4 uur een nieuw modem komt installeren. Bovendien hebt u toegang tot de zakelijke helpdesk.Tips voor veilig online winkelen

Heb u al eens iets via internet gekocht? Anders staat u wellicht op het punt dat te gaan doen. Want voor online feestaankopen wordt in Nederland een groei verwacht van maar liefst 36,8%. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Kelkoo, een winkel-zoekmachine die veel prijzen vergelijkt. Dankzij iDEAL en PayPal is de angst voor internetbetalingen verminderd. Toch is het verstandig dat u goed op blijft letten bij een online aankoop. Daarom hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet.Helpdesktip
Stel uw besturingssysteem zo in dat deze automatisch updates ophaalt. Updates kunnen een beveiligingslek dichten of een nieuw virus herkennen. Op de helpdeskpagina's leest u hoe u dit instelt. Doe het meteen!
Besturingssysteem updaten
 
 
Symposium: Internet in een perfecte wereld

In de discussies over downloaden en piraterij ligt de nadruk vooral op wat niet kan en niet mag. Hoe zou het dan wel kunnen? Dat vragen we aan sprekers op het juridisch symposium 'internet (regulering) in een perfecte wereld op 16 december in Amsterdam. Tijdens het symposium wordt ook de internetscriptieprijs uitgereikt. U bent natuurlijk van harte welkom!
Meld u aan via symposium@brinkhof.com


 
Geklikt
Online beeldarchieven
Nationaal Archief
Beeld en Geluid: Audiovisueel archief
Reclameuitingen vanaf 1850
Nederland in oude ansichtkaarten
Win een reis naar Tonga!

XS4ALL is afgereisd naar Tonga! Deze eilandengroep, 2.000 km uit de kust van Nieuw-Zeeland, vormt het decor voor een bijzondere campagne over onze actie binnen 1 dag online. De boodschap is: "als het in Nederland net zo laat is als op dat moment in Tonga, kunt u al online zijn bij XS4ALL". In Tonga schrijven ze al over XS4ALL!

U kunt meedoen met de wedstrijd die bij de campagne hoort. Dagelijks stellen wij een vraag op Facebook en Twitter die een winnaar oplevert. Daaruit wordt uiteindelijk een winnaar getrokken die een verzorgde reis naar Tonga wint. Kijk op Facebook of Twitter.

dots
Een verse start
Column door Bob Overbeeke


Een festival voor baconliefhebbers, een legaal piraten radiostation, veters die automatisch strikken en het restaurant Conflict Kitchen met gerechten uit landen waarmee de VS in conflict is. Wat hebben ze gemeen? Het zijn projecten die met privaat geld worden gefinancierd. Maar hoe? Waar vind je mensen die bereid zijn 25.000 dollar te investeren in power-veters, of 60.000 dollar in een legale radiofrequentie voor een radiopiraat?
dots
MacTip: Spellingsuggesties en woordenboek
Door Herwin Lans


Was het nu onmiddellijk of onmiddelijk? Je Mac weet het: begin met het woord waarover je twijfelt en toets dan alt+esc. Er verschijnt een menu met woordsuggesties. Deze truc werkt in Teksteditor, Mail, Safari, Pages en nog veel meer programma's, maar helaas niet in Microsoft Word. Naast deze suggesties heeft de Mac ook een ingebouwd Engelstalig woordenboek. Dit is bijvoorbeeld handig bij het lezen van Engelstalige webpagina's. Zweef met de muiscursor boven het onbekende woord en druk op ctrl+cmd+d en u krijgt de Engelse betekenis te zien.

dots

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
http://twitter.com/xs4cso
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing