Wat is Spotify?

Spotify is een manier om muziek te luisteren. Met Spotify luistert u muziek via internet: u kunt muziek luisteren met uw computer, via uw eigen geluidsinstallatie of op uw mobiele telefoon. In de muziekbibliotheek zoekt u muzieknummers die u direct afspeelt, zonder downloaden en wachten.

Welke muziek zit er in de Spotify muziekbibliotheek?

U kunt luisteren naar top-40 hits, klassiek, dance, hardrock, enzovoort. Met Spotify Premium kunt u uit een bibliotheek van miljoenen nummers in hoge kwaliteit kiezen. Elke dag worden duizenden nummers aan de bibliotheek toegevoegd. Of een artiest beschikbaar is, hangt af van het platenlabel en de keuze van de artiest. U kunt elke dag zoeken of uw favoriete artiest is toegevoegd.

Waarom staat een net uitgekomen album niet in Spotify?

De lancering van nieuwe albums loopt niet altijd synchroon met de lancering in winkels en op iTunes. Een enkele keer is een album in winkel of iTunes eerder beschikbaar. Staat een net uitgekomen album nog niet Spotify, dan kan het zijn dat het album later uitgebracht wordt. U kunt ook de updates van Spotify bijhouden.

Waarom is niet alle muziek beschikbaar in Spotify?

De Spotify-bibliotheek bevat miljoenen nummers. Elke dag komen er vele nummers bij, ook nummers die al lang geleden zijn uitgebracht. Van enkele artiesten zijn de rechten nog niet geregeld. Spotify werkt er hard aan om zoveel mogelijk artiesten toe te voegen. Vanuit XS4ALL kan er geen invloed uitgeoefend worden om muziek sneller in Spotify beschikbaar te maken.

Wat is de kwaliteit van de muziek?

Met Spotify Premium krijgt u altijd de hoogste muziekkwaliteit die beschikbaar is in Spotify. De meeste muziek is beschikbaar in 320 kb/s, dat is vergelijkbaar met CD-kwaliteit. Welke muziekkwaliteit u krijgt, hangt af van het apparaat waar u op luistert en de instellingen. Op Laptop/PC/Mac/Logitech/Sonos luistert u naar de hoogste kwaliteit (tot 320kb/s). Op uw mobiele telefoon kunt u kiezen uit twee kwaliteitsopties. Bij een Wi-Fi verbinding of een onbeperkte databundel kunt u kiezen voor de hoge kwaliteit van 160 kb/s. Bij luisteren via Mobiel Internet met een beperkte databundel kunt u kiezen voor de lagere kwaliteit van 90 kb/s.

Op welke apparaten kan ik gratis Spotify Premium gebruiken?

Spotify is te gebruiken op elke Windows of Mac computer. Spotify is ook op een groeiend aantal mobiele telefoons te gebruiken. Om uw eigen muziekbestanden op uw iPod of mobiele telefoon te zetten kunt u Spotify gebruiken. Zo kunt u muziek luisteren en muziek gebruiken via één programma. Er zijn ook geluidsinstallaties op de markt die Spotify ondersteunen zodat u geen computer nodig hebt om muziek te luisteren (bijvoorbeeld Sonos, Logitech en Onkyo).

Op hoeveel apparaten kan ik gratis Spotify Premium gebruiken?

De software van Spotify kunt u op een onbeperkt aantal computers en mobiele telefoons downloaden. U kunt op een onbeperkt aantal apparaten naar Spotify luisteren. Op elk apparaat logt u in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van Spotify. Zie ook: Wat is een cloud service? Per account kunt u op één apparaat tegelijk ingelogd zijn.

Wat is een cloudservice?

Een 'cloud service' geeft aan dat u een programma of bestanden gebruikt terwijl deze niet op uw eigen computer staan opgeslagen. Een bekend voorbeeld: webmaildiensten zoals Gmail. Spotify is ook een 'cloud service'. Het voordeel is dat u toegang hebt tot oneindig veel muziek, zonder dat het schijfruimte kost. Spotify is te gebruiken vanaf verschillende apparaten, omdat u gebruikmaakt van één account. Op elke computer/mobiel met het Spotify-programma erop kunt u inloggen met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord van Spotify.