Waarmee kunnen
wij u helpen?

Terug naar Klantenservice

TV ontvanger aansluiten

Om Televisie van XS4ALL te kunnen kijken, is het nodig dat u de TV-ontvanger met uw TV en met het FRITZ!Box modem verbindt. Indien u meer dan één TV-ontvanger wilt aansluiten, is het nodig extra stappen te doorlopen. Hieronder wordt toegelicht hoe u één of meerdere TV-ontvangers aansluit op het FRITZ!Box modem en hoe u de TV-ontvanger aansluit op uw TV.

Één TV-ontvanger op het modem aansluiten

Indien u 1 TV-ontvanger wilt aansluiten, kunt u de TV-ontvanger direct op uw FRITZ!Box modem aansluiten. Dit doet u door de kabel van de TV-ontvanger te verbinden met LAN poort 4 (“LAN4”) van uw FRITZ!Box modem (Figuur 1). Indien u een FRITZ!Box 7340 modem heeft zijn er maar 2 poorten beschikbaar. U dient dan de kabel op LAN poort 2 (“LAN2”) aan te sluiten (Figuur 2).

Figuur 1: Het aansluiten van uw TV-ontvangers op het FRITZ!Box modem

Figuur 2: Het aansluiten van uw TV-ontvanger indien u een FRITZ!Box 7340 modem heeft.

Meerdere TV-ontvangers op het modem aansluiten

Indien u meer dan 1 TV-ontvanger wilt aansluiten, heeft u extra apparatuur nodig om de TV-ontvangers aan te sluiten. Omdat de FRITZ!Box 7360 op slechts één poort het TV signaal doorgeeft, dient u een switch aan te sluiten. U verbindt de switch met poort 4 (“LAN4”) van de FRITZ!Box. Vervolgens verbindt u de TV-ontvangers met de switch zoals weergegeven in Figuur 3.

Figuur 3: Het aansluiten van meerdere TV-ontvangers op het modem.

Uw TV-ontvanger aansluiten op uw TV

U kunt de TV-ontvanger op twee manieren aansluiten op uw TV, via een HDMI- of een SCART-kabel. Het heeft de voorkeur om HDMI te gebruiken als uw TV die mogelijkheid biedt. U gebruikt een HDMI-kabel als u een HDMI-aansluitpunt op uw televisie hebt. U gebruikt een SCART kabel als uw televisie alleen een SCART-aansluitpunt heeft en geen HDMI-aansluitpunt.

In het geval van HDMI sluit u de HDMI-kabel aan op de HDMI-uitgang op de TV-ontvanger en de HDMI-ingang op uw TV (Figuur 4). In het geval van SCART sluit u de SCART-kabel aan op de SCART-uitgang op de TV-ontvanger en de SCART-ingang op uw TV (Figuur 5).

U dient op uw TV het gekozen inputkanaal te selecteren, zodat het beeld wordt weergegeven dat behorend bij het gekozen inputkanaal wordt weergegeven.

Plaats de meegeleverde AAA batterijen in de afstandsbediening (Figuur 6). U bent nu gereed om verder te gaan met de installatie van uw modem en Televisie van XS4ALL.

Figuur 4: Sluit de TV-ontvanger aan op HD-TV met een HDMI-kabel

Figuur 5: Sluit de TV-ontvanger aansluiten met een SCART-Kabel op Televisie.

Figuur 6: Plaats de batterijen in de afstandsbediening

Klantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice en Technische ondersteuning: 020 398 76 66

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

InternetVraagbaak: 020 398 70 07

Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Modem bij contractverlenging:
geavanceerde FRITZ!Box 7360

  • Eersteklas draadloos modem t.w.v € 249
  • Geschikt mee te bellen met vaste telefoon
  • Levenslange garantie
FRITZ!Box 7360