Waarmee kunnen
wij u helpen?

Terug naar Klantenservice

SSH onder windows

Dit is de standaardconfiguratie voor SSH programma's onder Windows. In het voorbeeld hebben wij het programma Putty gebruikt, dit kunt u hier downloaden. U kunt alleen op de shell server van XS4ALL inloggen met uw beheeraccount, niet met zelf aangemaakte mailboxen.

Om een connectie te maken met een van de publieke machines stelt u het beginscherm van Putty als volgt in. Bij 'Host Name' vult u wh-shell.xs4all.nl in. De optie 'SSH' moet aangevinkt staan, om een secure verbinding tot stand te brengen.

In feite kunt u nu, door op 'Open' te klikken, wh-shell.xs4all.nl al bereiken. U krijgt dan echter wel een klein scherm. Dit past u aan onder het kopje Window.

Het formaat van het scherm kunt u hier wijzigen. 'Rows' geldt voor de hoogte van het scherm, 'Columns' voor de breedte. Als u hier de grootte heeft aangepast dient u terug te gaan naar het kopje 'Session'. Alleen vanaf hier kunt u een sessie openen.

Heeft u opdracht gegeven een SSH sessie te openen, dan krijgt u het volgende scherm. Bij 'login as:' typt u uw loginnaam. Na op enter gedrukt te hebben wordt u gevraagd om uw wachtwoord (password). Wat u achter de password prompt tikt ziet u niet verschijnen, zelfs de cursor zal niet bewegen. Wanneer u op enter drukt zal het wachtwoord wel naar de server gestuurd worden.

Klantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice en Technische ondersteuning: 020 398 76 66

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

InternetVraagbaak: 020 398 70 07

Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Modem bij contractverlenging:
geavanceerde FRITZ!Box 7360

  • Eersteklas draadloos modem t.w.v € 249
  • Geschikt mee te bellen met vaste telefoon
  • Levenslange garantie
FRITZ!Box 7360