Waarmee kunnen
wij u helpen?

Terug naar Klantenservice

2. Installeer updates voor uw browser en besturingssysteem

2. Installeer updates voor uw browser en besturingssysteem

Dagelijks worden in programma's zwakke plekken ontdekt en weer gerepareerd. De reparaties worden vaak patches of updates genoemd. XS4ALL adviseert u deze programmaverbeteringen te downloaden en te installeren. Installeert u de updates niet, dan komt de veiligheid op den duur in gevaar.

1. Update uw browser

Als u op internet surft gebruikt u een browser, zoals Internet Explorer, Firefox of Safari. Van deze programms's verschijnen regelmatig nieuwe versies.

Gebruik de nieuwste versie

Krijgt u een melding dat u uw browser kunt updaten? Doe dat dan meteen, ook als de update maar klein lijkt. Deze browserupdates zijn namelijk vaak een snelle reactie op een actueel veiligheidsprobleem. De nieuwe versies voegen vaak ook nieuwe mogelijkheden toe waardoor websites beter, mooier en sneller worden weergegeven.

Oude versies zijn minder veilig

Oude (versies van) browsers worden door de leveranciers niet meer ondersteund. Hiermee wordt bedoeld dat er geen updates meer worden uitgebracht en dat u een veiligheidsrisico loopt, zoals de installatie van malware.
Naast de veiligheidsrisico's krijgt u te maken met slecht weergegeven websites. Veel webdesigners maken gebruik van de mogelijkheden van nieuwe browsers. In het ergste geval zal een oude browser vastlopen.

Updates zijn gratis

Alle standaard browsers kunt u gratis updaten, er is dus geen reden om dit niet -automatisch- te doen. Als uw computer wordt beheerd door een systeembeheerder en u geen nieuwe browser kunt installeren, vraag dan om hulp. Hier vindt u de meest recente versies/updates van verschillende browsers:

2. Onderhoud uw besturingssysteem

Stel uw besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) zo in, dat het een update automatisch downloadt als de fabrikant die heeft gepubliceerd. Windows noemt ze: "Windows Updates" en u vindt de instelling hiervan bij Beveiligingsinstellingen. Automatische updates instellen:

3. Firmware updates voor uw modem

Klantenservice

Niet gevonden? Neem contact met ons op

Klantenservice en Technische ondersteuning: 020 398 76 66

Klantenservice

Werkdagen 8:00 - 20:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

InternetVraagbaak: 020 398 70 07

Voor al uw internet vragen

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur

Modem bij contractverlenging:
geavanceerde FRITZ!Box 7360

  • Eersteklas draadloos modem t.w.v € 249
  • Geschikt mee te bellen met vaste telefoon
  • Levenslange garantie
FRITZ!Box 7360