Technologie

Wij zijn thuis in internettechnologie. Vanaf het eerste uur. Op deze pagina leest u over relevante ontwikkelingen, krijgt u tips, uitleg en achtergronden.

Snelheidsverbeteringen

In 2016 staan een aantal grote netwerkverbeteringen op onze agenda. Hier vindt u onze plannen voor die verbeteringen. Natuurlijk houden we u ook persoonlijk op de hoogte van verbeteringen aan het netwerk in uw buurt.

Nieuwe technieken voor meer snelheid

Meer glasvezel in Nederland

25% van de Nederlandse huishoudens heeft dit jaar een glasvezelaansluiting. En kan dus razendsnel internetten. Het glasvezelnetwerk groeit de komende jaren steeds verder. Met de postcodecheck kunt u zien of er ook glasvezel bij u ligt.

Snelheid van het licht

Glasvezel is de snelste en betrouwbaarste internetverbinding van dit moment. Een glasvezel is een dunne draad van glas, die sterk en buigzaam is. Glasvezel kan lichtsignalen transporteren over grote afstanden. Die worden met een laser gestuurd en ze komen aan met de snelheid van het licht!

Ook snel uploaden

De internetsnelheid gaat met glasvezel tot wel 500 Mbit/s en is daarmee sneller dan de kabel. Ook uploads gaan met 500 Mbit/s. Een filmpje versturen gaat met glasvezel net zo snel als een filmpje ontvangen. En de afstand van uw huis tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de internetkwaliteit.

Wij informeren u

Wij informeren onze klanten als er glasvezel op hun adres komt. U krijgt een nieuw glasvezel-modem van ons als het zover is. Daar hoeft u niets voor te doen. U kunt dan uit meer en snellere internetabonnementen kiezen en interactieve TV nemen in HD-kwaliteit. Die keuze is aan u.

Sneller DSL-netwerk met nieuwe technieken


VDSL: downloaden tot 50 Mbit/s

Dit is 1 van de technieken waarmee we ons ADSL-netwerk verbeteren. De V staat voor Very-high-bitrate. VDSL haalt downloadsnelheden tot 50 Mbit/s en tot 5 Mbit/s voor uploaden. Voor VDSL mag de afstand van het adres tot aan de wijkcentrale echter niet langer zijn dan 1500 meter. Dat is korter dan bij ADSL.

U hoort het van ons

Het is dus mogelijk dat VDSL nu al beschikbaar is op uw adres. Als dat zo is hoort u het snel van ons. In sommige gevallen heeft u daar een nieuw modem voor nodig. Dit krijgt u gratis in bruikleen.

VVDSL: tot 100 Mbit/s downloaden

Voor nog hogere internetsnelheden komen er meer straatkasten in de wijk. Dat verkort de afstand tot de centrale. Dit samen met nieuwe apparatuur maakt vectored VDSL mogelijk. VVDSL vermindert de nadelige effecten van ruis en lijnlengte. Het haalt downloadsnelheden tot 100 Mbit/s en uploadsnelheden tot 10 Mbit/s - afhankelijk van de lijnlengte.

De VVDSL-aanleg startte begin 2014. Wij verwachten dat in de loop van 2016 vectoring op de meeste plaatsen in Nederland mogelijk is.

Wij informeren u

Wij informeren onze klanten als er VVDSL op hun adres komt. U hoeft dus verder niets uit te zoeken. Als het er is kunt u uit meer en snellere internet-abonnementen kiezen en interactieve TV nemen in HD-kwaliteit. Als u dat wilt. Voor de omschakeling krijgt u in sommige gevallen een nieuw modem van ons in bruikleen.

Zo krijgt u thuis de beste internetsnelheid


De internetsnelheid die wij aangegeven bij onze abonnementen is de snelheid bij ideale omstandigheden. In praktijk kan de snelheid dus lager zijn. Wij hebben niet de controle over alle factoren die de internetsnelheid beïnvloeden. Wij kunnen u wel vertellen hoe u thuis de best haalbare snelheid krijgt

Sluit alles goed aan
Gebruik up-to-date apparatuur
Let op computerinstellingen en programma’s
Tips voor een draadloos netwerk
Let op het aantal aangesloten apparaten
Externe factoren

Meer over internetsnelheid

Snelheid op uw adres
TV en internetsnelheid
Gedragscode transparantie internetsnelheden

Glasvezel: internet op lichtsnelheid

Wat is glasvezel?
Technische vragen over glasvezel
Vragen over de aanleg van glasvezel

IPv6: de nieuwe serie IP-adressen

IPv4-adressen zijn op
Dus zijn er IPv6-adressen
Vragen over IPv6
chevron-down