Overzicht webdisk

Als XS4ALL-abonnee heb je automatisch een flinke portie schijfruimte. Hier kun je je homepage neerzetten, maar ook backups en bestanden veilig opslaan. Je schijfruimte kun je overal benaderen, vanaf elke computer met internettoegang. Webdisk maakt het heel gemakkelijk je XS4ALL-schijfruimte te gebruiken. Je schijfruimte verschijnt gewoon op je computer, alsof het een harde schijf is die in je computer zit. Op Apple computers verschijnt Webdisk zelfs gewoon op je bureaublad. Webdisk kun je, met je loginnaam en wachtwoord, ook online benaderen, dus je documenten heb je altijd en overal bij de hand.

Webdisk kun je met elk besturingssysteem gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een WebDAV-programma. Als je Webdisk geopend is, verschijnt deze bij je andere schijven. Nu kun je er bestanden naartoe slepen, deze bewerken, weer opslaan of verwijderen. Alles wat je op je reguliere harde schijf kan, kun je ook op je Webdisk. En Webdisk kun je ook in een browser benaderen, dus vanaf elke computer met internet kun je bij je documenten!

Handig als je op meerdere computers bestanden wilt benaderen en bewerken. Bookmarks, je agenda, een adressenboek, je synct ze eenvoudig zodat je achter elke computer de meest actuele versie ziet. Je kunt Webdisk ook gebruiken om documenten te backuppen voordat je je computer herinstalleert. 
Of om overal ter wereld toegang te hebben tot belangrijke documenten als je CV of een scan van je paspoort.

Voordelen

  • Eenvoudig bestanden online opslaan, publiek beschikbaar of juist prive

  • Documenten op je Webdisk bewerk je zonder het bestand eerst naar je computer te hoeven kopiëren

  • Met je loginnaam en wachtwoord kun je vanaf elke computer met internet bij je Webdisk

  • Als je bestanden overzet of aanpast, vindt dat plaats via een beveiligde verbinding. Je wachtwoord en je bestanden worden dan ook versleuteld verstuurd.

Webdisk gebruiken

Iedereen met een XS4ALL loginnaam kan meedoen. Bij vrijwel elk XS4ALL abonnement is een loginnaam inbegrepen.

Hoe?

OS X
Via appeltje-K in de Finder maak je connectie met https://webdisk.xs4all.nl/<login>
Log in met je loginnaam en wachtwoord.

Linux
Maak met een WebDAV-applicatie als Konqueror connectie. metwebdavs://webdisk.xs4all.nl/<login>
Log in met je loginnaam en wachtwoord.

Webbrowser

U kunt webdisk ook benaderen en uw bestanden bekijken of opslaan op een andere computer via https://webdisk.xs4all.nl. Dit kan handig zijn als u op een computer werkt waar u de software niet zelf kunt installeren.

Spelregels

  • Voor het gebruik van de experimentele diensten worden geen extra kosten in rekening gebracht.

  • Hoewel deze diensten met de grootste zorgvuldigheid zijn ontwikkeld, garandeert XS4ALL geen (foutloze) werking.

  • XS4ALL is niet aansprakelijk voor eventuele schade die wordt geleden als gevolg van het gebruik van deze experimentele diensten; gebruik is geheel voor eigen risico.

  • XS4ALL behoudt zich het recht voor om de experimentele diensten op ieder gewenst moment, zonder voorafgaande mededeling te wijzigen of te beëindigen.

  • XS4ALL kan besluiten experimentele diensten om te zetten in een betaalde dienst. XS4ALL zal dit vooraf aankondigen.

chevron-down