Oude wijzigingen 2017

Internet

Bij XS4ALL doen we er alles aan om onze internetdiensten continu te verbeteren en onze klanten de beste service te leveren. Vanaf medio april verhogen wij de snelheidslimieten van uw internetabonnement. Per 4 juli verandert ook het tarief van het abonnement. Wat er precies voor u wijzigt, leest u hieronder.

De nieuwe abonnementen van XS4ALL

Snelheid (in Mbit/sec up/down)** Huidige tarief Tarief per 4 juli 2017 Verhoging Gratis Mobiel Internet Instap Gratis WiFi-versterker
Internet Basic* 20/2 € 35,- € 36,- € 1,- - -
Internet Compact 40/4 € 35,- € 40,- € 5,- -
Internet Smart 80/8 € 43,50 € 45,- € 1,50
Internet Plus 160/16 € 53,50 € 55,- € 1,50
Internet Pro 500/500 € 63,50 € 63,50 -
Op de eerstvolgende factuur na 4 juli ziet u de nieuwe abonnementsprijs op uw factuur.
* Is uw snelheidslimiet onder de 25 Mbit/s. En heeft u een Internet Compact abonnement, dan behoudt u uw huidige snelheid onder de nieuwe abonnementsnaam 'Internet Basic'. (Internet Basic is alleen leverbaar op een koper (DSL) lijn.)
** Heeft u glasvezel? Dan is uw verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Bijvoorbeeld: Internet Smart is dan 80 Mbit/s download en 80 Mbit/s upload.

Veelgestelde vragen over onze abonnementen

Waarom wijzigt XS4ALL de abonnementsprijzen?

We wijzigen de tarieven zodat we kunnen blijven investeren in de kwaliteit, service en internetveiligheid die u van ons gewend bent. Zo zorgen we dat u steeds sneller kunt internetten, uw netwerk storingsvrij blijft en u de beste service kunt blijven verwachten.

Mijn internetsnelheid wordt veranderd. Hoe snel is mijn internetverbinding nu?

Vanaf medio april starten we met het verhogen van de snelheidslimieten van internet. U kunt de theoretische internetsnelheid op uw adres checken met de postcodecheck. Uw actuele snelheid checkt u met onze speedtest. Komen deze waarden absoluut niet overeen? Zorg ervoor dat u variabelen zoals WiFi uitsluit.

Ik heb korting op mijn abonnement. Wat gebeurt hiermee?

Er wijzigt niks in de afspraken die u heeft met XS4ALL. De korting die u nu heeft loopt gewoon door tot de afgesproken einddatum.

Tot wanneer kan ik mijn abonnement wijzigen of opzeggen?

Wilt u uw abonnement wijzigen, of wegens de tariefswijziging uw abonnement kosteloos opzeggen? Dat kunt u doen tot 3 juni 2019.

Hoe zie ik of en hoeveel korting ik nu heb?

Deze informatie staat op uw factuur en in Mijn XS4ALL.

Mijn factuur ziet er anders uit. Hoe komt dit?

Indien u Televisie van XS4ALL met twee tv-ontvangers heeft, is de tweede tv-ontvanger op de factuur naar beneden verplaatst. De maandprijs blijft echter ongewijzigd. Dit hebben we anders ingedeeld, omdat we de presentatie in onze etalage hebben aangepast: nieuwe klanten krijgen nu standaard één tv-ontvanger en kunnen desgewenst kiezen voor een tweede tv-ontvanger à € 2,50 per maand. Een derde en een vierde tv-ontvanger zijn nog steeds bestelbaar voor € 5,- per maand per tv-ontvanger.

Vanaf wanneer zijn de wijzigingen zichtbaar op mijn factuur?

Op de eerstvolgende factuur na 4 juni 2019 ziet u de wijzigingen terug.

Mobiel Internet

Afhankelijk van uw internetabonnement kunt u vanaf 4 juli gebruikmaken van gratis Mobiel Internet Instap 500 MB of een gratis WiFi-versterker aanvragen. Vanaf 4 juli vraagt u dit gemakkelijk zelf aan via Mijn XS4ALL.

Veelgestelde vragen over Mobiel Internet

Kom ik in aanmerking voor gratis Mobiel Internet Instap 500 MB?

Als u een Compact abonnement heeft bij XS4ALL komt u per 4 juli in aanmerking voor gratis Mobiel Internet Instap 500 MB.

Heeft u een Smart, Plus of Pro abonnement bij XS4ALL? Daar is Mobiel Internet Instap al bij inbegrepen.

Per wanneer kan ik gebruikmaken van Mobiel Internet Instap?

U kunt vanaf 4 juli gebruikmaken van Mobiel Internet Instap 500 MB.

Wat is Mobiel Internet Instap?

Met Mobiel Internet Instap ontvangt u maandelijks standaard 500 MB aan mobiele internetdata. U maakt gebruik van het supersnelle 4G-netwerk van KPN. Zo bent u altijd online op al uw apparaten, zoals mobiel en tablet. Bekijk ook de veelgestelde vragen over Mobiel Internet.

Wat kan ik met Mobiel Internet Instap?

Met Mobiel Internet Instap heeft u 500 MB aan mobiele internetdata waarmee u bijvoorbeeld kunt e-mailen, Whatsappen of browsen op het web.

Hoe vraag ik Mobiel Internet Instap aan?

Voor Mobiel Internet Instap heeft u een XS4ALL simkaart nodig. Vanaf 4 juli vraagt u deze simkaart gemakkelijk zelf aan via Mijn XS4ALL.

Moet ik betalen voor Mobiel Internet Instap 500 MB?

Nee, Mobiel Internet Instap 500 MB is gratis als u een Compact, Smart, Plus of Pro abonnement heeft. Ook uw simkaart en de levering ervan zijn kosteloos.

Wat is de levertijd van mijn simkaart?

U ontvangt uw simkaart na aanvraag binnen 5 werkdagen op het aanvraagadres.

Werkt Mobiel Internet Instap ook in het buitenland?

Nee, Mobiel Internet van XS4ALL (waaronder ook Mobiel Internet Instap 500 MB), werkt alleen in Nederland.

Met welke apparaten kan ik mijn simkaart gebruiken?

U kunt uw simkaart gebruiken met een mobiele telefoon, tablet, een Internet Hotspot of een 4G USB-stick.

WiFi-versterker (t/m 4 augustus)

Bij de abonnementen Internet Smart, Plus en Pro kon u eenmalig een WiFi-versterker aanvragen. Deze actie liep van 4 juli t/m 4 augustus.

Veelgestelde vragen over de WiFi-versterker

Wat is een WiFi-versterker?

Een WiFi-versterker versterkt het signaal van uw WiFi-netwerk. Het kan voorkomen dat uw draadloze WiFi-signaal niet in alle ruimtes in huis even sterk is. In dat geval kan een WiFi-versterker helpen. Zo heeft u goed bereik in alle ruimtes.

Gebruik een webcamcover

Een webcam in uw laptop of tablet is handig voor videochatten, Skype of FaceTime. Maar wat als iemand meekijkt zonder dat u het weet? Kwaadwillenden kunnen namelijk door middel van slimme software toegang krijgen tot uw webcam. Door uw webcam te beschermen bepaalt u zelf wanneer de camera openstaat. Gebruik een pleister of plak een webcamcover zorgvuldig over de camera van uw laptop of tablet. Zo kunt u deze weer afschermen wanneer u de webcam niet gebruikt. 

Heb ik een WiFi-versterker nodig?

Weet u niet zeker of u een WiFi-versterker nodig hebt? Kijk hier voor een uitgebreide WiFi check.

Stel een gastnetwerk in

Houdt u uw eigen WiFi-verkeer en dat van uw gasten graag gescheiden? Maak dan een gastnetwerk aan, met een aparte inlog. Zo kunnen al uw gasten veilig delen, appen en chatten zonder dat ze bij uw gegevens komen. Weten hoe u een gastnetwerk instelt voor uw modem?

Wat doet de FRITZ!WLAN WiFi-versterker 1750E?

De FRITZ!WLAN WiFi-versterker 1750E zorgt voor een stabiele en snelle WiFi-verbinding met snelheden tot 1300 Mbit/s op de 5 GHz-band en 450 Mbit/s op de 2,4 GHz-band. Via de gigabit-LAN-aansluiting kunt u ook netwerkapparaten zonder eigen WiFi-functionaliteit in uw netwerk integreren.

Televisie

Heeft u een TV-pakket bij XS4ALL? Per 4 juli 2017 wijzigt een aantal zenders en kanalen in uw pakket. Ook veranderen vanaf 4 juli de prijzen voor een 3e en 4e TV-ontvanger.

Veelgestelde vragen over televisie

Ga ik vanaf 4 juni 2019 meer betalen voor Televisie van XS4ALL?

Nee, de prijzen voor het Basispakket en de extra zenderpakketten wijzigen niet.

Wat zijn de kosten voor een tweede, derde en vierde tv-ontvanger?

De prijs van onze tv-ontvangers blijft gelijk: € 2,50 per maand voor een tweede tv-ontvanger. Voor een derde en vierde tv-ontvanger betaalt u € 5,- per maand per tv-ontvanger.

Wat zijn de kosten voor een 3e en 4e tv-ontvanger?

Deze prijzen blijven ook gelijk. U betaalt € 5,- per maand (per ontvanger) voor het huren van een 3e of 4e tv-ontvanger.

Waarom wijzigt XS4ALL de zenderpakketten?

We doen regelmatig onderzoek naar de populariteit van tv-zenders, maar er worden ook wel eens nieuwe afspraken gemaakt met zenders. Op basis van de uitkomsten passen we ons aanbod aan. Daarom veranderen er per april en juni 2019 enkele zenders in uw tv-pakket.

Wat gebeurt er met mijn opnames van zenders die verdwijnen?

Zodra een zender verdwijnt, verdwijnen uw opnames van die zender ook.

Zijn er veranderingen in lokale TV- en radiozenders?

Ja, de lokale zenders krijgen een nieuw 4-cijferig zendernummer. Het complete overzicht, inclusief de nieuwe 4-cijferige zendernummers van de lokale zenders, treft u per 4 juli aan op deze website. Bent u benieuwd naar het huidige zenderoverzicht, inclusief de regionale en lokale zenders, klik dan hier.

Wat verandert er aan het uitzendgebied van regionale kanalen?

Vanaf 4 juli 2017 zijn de regionale zenders alleen te bekijken en te beluisteren in de eigen en omliggende provincies. Woont u bijvoorbeeld in de provincie Utrecht of Gelderland, dan kunt u nog steeds TV en Radio van RTV Utrecht ontvangen. Woont u bijvoorbeeld in Friesland, dan is RTV Utrecht niet meer beschikbaar.

Wat verandert er aan het Kids- en Pluspakket?

Het Pluspakket wordt uitgebreid per 4 juli met 3 extra kidszenders: JimJam, NickToons en Nick Music; deze 3 zenders zijn ook aanwezig in het Kidspakket. 

Als u een Pluspakket en een Kidspakket heeft, dan wordt het Kidspakket overbodig. Wij zetten in dat geval het Kidspakket voor u uit. U bespaart daarmee € 5,- per maand.

Heeft u het Kidspakket gekozen als gratis zenderpakket bij XS4ALL Compleet, dan wijzigen wij dit automatisch naar het Pluspakket. U houdt dan dezelfde zenders uit het Kidspakket, maar krijgt er gratis alle zenders en on demand content bij van het Pluspakket. Heeft u een betaald Kidspakket van € 5 per maand, dan verandert er niets.

Wat verandert er aan de Erotiekzenders?

Per 4-7 zullen de erotiekzenders in het Basis-en Pluspakket standaard onzichtbaar zijn. U kunt deze zenders wel weer zichtbaar maken door de volgende stappen :

Druk op [ MENU ],

kies Instellingen, [ OK ] en toets uw pincode in.

Navigeer naar Zenders verbergen en druk op [ OK ]

Navigeer naar de zender(s) die verborgen zijn, voor deze zenders staat een kruis, en druk op [ OK ].

Hiermee haalt u het kruis weg en wordt de zender weer zichtbaar.

Het volgende kunt u ervaren als u zapt en de erotiekzenders verborgen zijn. Op kanaal 650 vindt u voortaan een tekstplaat, hierop staan ook de instructies om deze zenders zichtbaar te maken.

Zapt u naar kanaal 651, dan komt u terecht op NPO1.

Zapt u naar kanaal 652, dan komt u op NPO1.

Heeft u het Erotiekpakket dan blijven de zenders gewoon zichtbaar. Wel verschuiven de zenders naar andere kanalen. Zie hiervoor vanaf 4 juli het zenderoverzicht.