Overzicht Newszilla

Newszilla is een nieuwsserver waarmee je nieuwsgroepen kunt lezen. Een nieuwsgroep is een verzameling artikelen of berichten over een bepaald onderwerp. Alle berichten zijn openbaar; je kunt ze lezen en erop reageren maar je kunt ook zelf een bericht plaatsen. Er bestaan meer dan 35.000 nieuwsgroepen, dus het is handig om een selectie aan te brengen.

Een newsreader is een programma dat je helpt de weg te vinden in het aanbod van nieuwsgroepen. Als je nog geen programma wilt installeren maar wel graag een indruk krijgt van de inhoud van nieuwsgroepen, kijk dan eens in het nieuwsgroeparchief van Google.

Overigens bestaan er ook niet-experimentele, betaalde nieuwsgroepdiensten als Giganews ofSupernews. Als binary nieuwsgroepen voor jou van essentieel belang zijn, raden we je aan daar een abonnement te nemen.


Voordelen

  • Gedachten wisselen over een hobby of interesse
  • Vakinhoudelijke discussies en kennis delen

Nieuws en feedback

Kijk in de nieuwsgroep xs4all.general voor nieuws over newszilla. Daar is ook de logische plek om feedback te geven over newszilla.


Ik wil Newszilla gebruiken

Iedereen met een internetverbinding via XS4ALL kan Newszilla gebruiken.

Hoe?

  1. Download en installeer een nieuwsreader die geschikt is voor het besturingssysteem van jouw computer. Bijvoorbeeld voor Windows of Apple.
  2. Ga naar de instellingen van het geïnstalleerde programma en vul de naam van de newsserver in:newszilla.xs4all.nl. Sommige nieuwsreaders vraagt naar een poort vul hier in: 119
  3. De meeste nieuwsreaders halen direct de volledige lijst met nieuwsgroepen op. Soms moet je dit zelf opstarten in het menu van het programma. Het ophalen van de lijst kan enige tijd duren. Daarna kan je door de groepen bladeren en berichten ophalen en bekijken.

Spelregels

Algemene spelregels

Algemene voorwaarden