Overzicht IPv6-Tunnel

IPv6, Internet Protocol versie 6, is een nieuwe versie van het Internet Protocol, een protocol voor het verzenden van data op internet. Versie 6 heeft de lengte van een individueel IP-adres uigebreid van 32 tot 128 bits. Daarmee anticipeert het op een enorme groei van het aantal benodigde IP-adressen op internet en is een antwoord op de schaarste van het huidige aantal IP-adressen. Daarnaast kent versie 6 nieuwe wijzen van adresseren, routeren en beveiligen.

XS4ALL heeft haar netwerk in 2002 als eerste breedbandprovider geschikt gemaakt voor IPv6. Het inbelnetwerk van XS4ALL en de ADSL-diensten van KPN Telecom zijn op IPv4 gebaseerd. Om klanten toch toegang te kunnen bieden tot het nieuwe IPv6 netwerk, heeft XS4ALL een speciale tunnelstructuur opgezet. Hierdoor kunnen klanten over de huidige IPv4 netwerken toch IPv6 verkeer vervoeren naar IPv6 bestemmingen als IRC-, FTP- of webservers.

Voordelen

  • Ervaring opdoen met IPv6


IPv6-Tunnel gebruiken

Iedereen met een internetverbinding via XS4ALL kan IPv6 gebruiken.

Hoe?

  1. Ga naar het Service Centre, en schakel experimentele diensten in.
  2. In het Service Centre verschijnt een lijst experimentele diensten. Klik op Wijzig bij de dienst IPv6 en maak een IPv6 tunnel.
  3. Configureer je besturingssysteem voor IPv6 en experimenteer met IPv6 hosts zoals de shellserver xs6.xs4all.nl


Spelregels

Algemene spelregels

Algemene voorwaarden